La începutul săptămânii am lansat cea de-a treia temă a noului sezon Vocea Ascultătorului, un demers Radio Guerrilla pentru a face auzită și citită vocea voastră: Ce ar scrie pe prima pagina a autobiografiei tale?
Concursul se încheie duminică, 27 ianuarie, ora 14:00. Cel mai bun text va fi premiat cu un kil de cărți oferite de Editura Humanitas și cu un loc de cinste în homepage-ul guerrillaradio.ro. Câștigătorul va fi anunțat în emisiunea Guerrilla de Dimineață de luni, 28 ianuarie. Dacă nu câștigi kilul de cărți, ai șanse să câștigi pentru textul tău un loc pe site-ul guerrillaradio.ro, alături de felicitările noastre.
Textul de mai jos este unul din textele finaliste.
***
Brunetă. Ochi negri. Nu e fata lui tata și nici nepoata unui ministru. O femeie din cele multe. Aparent firavă și, totuși, puternică. Aparent visătoare, dar atât de realistă. Niciodată nu i-a fost frică de moarte. Nu moartea a speriat-o, ci neputința. Neputința de a iubi.
A trăit cum a dorit, așezată bine pe propriile ei valori. A făcut tot ce a putut să vadă oameni fericiți. A sădit copaci, a pictat pereți, a hrănit săraci, a îndrăznit să spargă uși închise, să vrea mai mult, a spus mereu ce gândea și ce simțea. Și-a păstrat identitatea și s-a mândrit cu originile ei. Nu făcea compromisuri, dar a primit de la viață mai mult decât și-a imaginat. A dat suflu de viață, a născut vieți, a restartat minți adormite și a reaprins suflete părăsite. A fost prezentă cu tot trupul și sufletul.
Și-a pus amprenta unică pe tot ce a atins: pe fiecare coală de hârtie, pe fiecare tastă, pe fiecare suflet, pe fiecare gând, pe fiecare fir de păr.
Și-a lăsat gustul dulce, vocea blândă, energia și pozitivismul ei ( molipsitoare), iar mirosul ei încă se simte. A rămas memorabilă, căci așa a vrut, să fie de neuitat. Ea a schimbat vieți, de când s-a născut și până la ultimul om pe care l-a întâlnit.
Limita ei era cerul și a ajuns la stele pe picioarele ei. S-a îmbogățit cu fiecare călătorie și a câștigat lumea întreagă cu fiecare carte citită. Cea mai importantă diplomă a fost aceea de om bun. S-a dăruit pe sine până la ultima suflare.
I se spunea des: dacă ceilalți oameni ar fi ca tine, am trăi într-o lume mai bună.