Corina Sîrghi, cu muzica mahalalelor în fundal, alege să completeze peisajul urban cu o voce atemporală azi, dar tot atât de specială, reușind astfel să reînvie romanțele și folclorul într-o notă deopotrivă actuală și nostalgică.
✱✱ Taraful Jean Americanu’ ✱✱
✱ “Jean” aka Shaun Williams (acordeon), de origine din Ohio, e un muzicant și cercetător care s-a stabilit la București în 2016, pentru studii de doctorat. În muzica lăutărească a găsit povești care sunt în același timp atemporale și înrădăcinate în trecutul României multi-etnic și multi-stratificat. Lăutarii cu care a lucrat l-au botezat Jean Americanu’.
✱ Marian Mirea (vioară) este absolvent al Liceului de Muzică Dinu Lipatti şi al Universitătii Spiru Haret, are o bogată activitate concertistică și este membru al Ansamblului Ciocârlia, al Orchestrei Societății Române de Radiodifuziune şi al Orchestrei Naționale de Folclor. A susținut concerte în țări precum Germania, Franța, Elveția și Japonia, și a înregistrat numeroase discuri alături de Gabi Luncă, Ion Onoriu, Toni Iordache, Maria Ciobanu, și Marcel Budala.
✱ Marian Serban (țambal) vine dintr-o familie cunoscută de țambalagii (inclusiv maestrul Nicolae Feraru) și cântă de la vârsta de 7 ani. Din 1994 trăiește în Italia, unde a colaborat cu diverse formații, soliști și compozitori – între alții Elvis Costello, Ennio Morricone, Ute Lemper și Roby Lakatos.
✱ Cristian Mirea (contrabas) este absolvent al Liceului de Muzică Dinu Lipatti și este student în anul III al Universității Naționale de Muzică București, clasa contrabas. A susținut numeroase concerte in Belgia, Danemarca, Italia, Portugalia, și Franța, cu muzică lăutărească, clasică, café-concert și jazz.
Programul include interpretări ale cântecelor popularizate de Maria Tanase, Ioana Radu, Gabi Luncă, Romica Puceanu și alții.
Eveniment găzduit de Puiu Crețu.