Ideea acestor rânduri e consecința unei amintiri din urmă cu vreo patru ani când, fiind într-un concurs de MTB, am fost nevoit să pedalez mult mai repede pentru că cel din fața mea mâncase ceapă în dimineața aceea. Iar eu, pe lângă faptul că nu suportam nici mirosul, mă gândeam cum poate el să pedaleze cu așa ceva în stomac.
Dar ca să fie totul mai clar l-am rugat pe Alex Ciocan, unul dintre cei mai buni cicliști români, să mă ajute pentru a face o alegere cât mai bună a celor cinci.
El incă „se mai joacă sport” și o face chiar bine de tot. Împreună am detectat rapid cinci alimente pe care e bine să le eviți înaintea unui concurs. Ordinea e întâmplătoare, nu e un top. Dacă o să vedem că mai vreți continuăm lista.
Carne tocată
Se digeră greu și are tendința să vrea să iasă pe unde a intrat.
Ceapă
În general provoacă sete și poate aduce în viața noastră arsuri retrosternale, așa numitul pirozis.
Castraveți și/sau pepene
Se digeră greu și nu au nimic ca să facă să merite efortul.
Ciuperci
Se digeră extrem de greu.
Carne de miel sau de oaie
E grea, grasă și ficatul se concentrează doar asupra ei și nu mai poate face nimic altceva.
Acestea fiind spuse sper că momentele în care veți face mișcare să fie mult mai plăcute de acum înainte.