În cazul în care ești un “science- junkie” ca și mine și vrei de fiecare dată să descoperi ceva nou, rubrica de astăzi ți se adresează. Îți livrez trei “unelte” cu care să-ti satisfaci setea de cunoaștere și dorința de a face propriile cercetări. Așadar astăzi vorbim despre instrumente virtuale, despre aplicații pentru Android sau IOS, care să deschidă minți.
1. BioInteractive EarthViewer
Developer: Howard Hughes Medical Institute
Deși dezvoltată pentru utilizarea pe tablete, această aplicație este un instrument educațional extrem de bun. Aparent similară cu Google Earth, această aplicație vă ajută de fapt, să explorați trecutul îndepărtat, prezentul și viitorul planetei noastre. Și sunt sigur că există printre voi și aceia care vor să știe cum arătău teritoriile noastre în urmă cu… 65 de milioane de ani, de exemplu. Utilizatorii au posibilitatea de a explora, folosind hărți interactive, mișcările continentelor de-a lungul timpului. Puteți chiar să localizați și să urmăriți orașe și alte repere, deoarece locația lor geografică se schimbă de-a lungul timpului.
2. AcceleratAR
Developer: Chris Edmonds
Platforme: Android (există și o variant IOS, însă momentan așteaptă republicarea după câteva disfuncționalități)
Dacă ați dorit vreodată să vă construiți propriul Accelerator de particule, dar nu ați avut destul spațiu, acum puteți realiza unul virtual! Folosind Realitatea Augmentată, poți folosi camera telefonului pentru a “construi” un asemenea instrument …în sufragerie. Desigur că există și o componentă educațională: veți învață din această aplicație cum funcționează adevăratele acceleratoare.
3. Science Journal
Developer: Google
Este una din cele mai tari aplicații și practic va transforma telefonul într-un laborator. Dezvoltat de Google, Science Journal folosește senzorii telefonului pentru a înregistra date despre lucrurile din jurul tău. Puteți să-l utilizați pentru a înregistra date despre lumina, sunetul, presiunea și mișcarea din jurul vostru. De asemenea, se poate conecta cu senzori externi prin Bluetooth, pentru a-și îmbunătăți capabilitățile. Toate observațiile pe care le faceți pot fi, de asemenea, completate cu note și fotografii. Este bine conceput și intuitiv de folosit. Colectarea datelor poate fi făcută manual sau puteți seta că totul să fie automat. O săptămâna interesantă!
Sursă foto cover: TechCrunch.