Deja cred că e prea târziu să ne mai facem griji că nu a funcționat dieta, pe care am fentat-o și trișat-o din toate pozițiile, și să ne împăcăm cu noi. De mâncat însă trebuie să mâncăm. Dacă tot trebuie să facem asta și nu se poate fără, să mâncăm bine. Ca fază cu traitul…
Am dat din nou peste două rețete faine pe emi.coach și am zis să le împărțim. Mai ales că sunt de sezon.
Va doresc poftă bună în avans. Nu e nevoie să-mi mulțumiți. Nu mie.
Dovlecei la cuptor cu sos de busuioc
Dovleceii, precum și vinetele de altfel, nu lipsesc niciodată din frigiderul meu. Conțin foarte puține calorii iar datorită conținutului mare de apa, sunt răcoritoare, ideale pentru sezonul cald.
Din ingrediente aparent banale, poți face ceva extrem de gustos și prietenos cu silueta ta… un preparat rapid, numai bun pentru cină.
Pentru sos ai nevoie de:
– o mână de busuioc proaspăt
– câteva frunze de mentă
– doi căței de usturoi
– 3 linguri de ulei de măsline
– zeamă de la o jumătate de lime
– piper
Ingredientele vor fi tocate cu blender-ul, apoi sosul astfel obținut va fi pus peste sticks-urile de dovlecei. Se lasă în cuptor la 180 de grade, timp de 15-20 de minute. Apoi se adaugă parmezanul ras sau fulgii de drojdie inactiva (o alternativă excelentă pentru persoanelor cu intoleranță la lactoză).
Se servesc calzi, pe post de garnitură, langă o porție de carne sau ca atare.
Poftă bună și o viață cât se poate de sănătoasă, cu mai puține calorii!
Rețeta leneșului – pate în stil mediteranean
Ador preparatele care nu necesită coacere și care se fac extrem de rapid cu ajutorul unui blender.
Ingrediente:
– 150 g de semințe de floarea soarelui (hidratate)
– 200 g de măsline Kalamata fără sâmburi
– 150 g caju (hidratat)
– 2 linguri zeamă de lămâie
– 50 g ardei roșu capia copt sau crud
– un cățel de usturoi
– oregano și piper după gust
Ingredientele se pun în blender și se mixează la viteza cea mai mare.
Pate-ul poate fi servit pe sticks-uri de legume (ardei, țelina, apio, castravete) sau pe crackerși vegani din faină integrală.
Poftă bună!