Când ești un copil născut între betoanele orașului cum ai putea schimba lucrurile pentru cei care vin după tine? Deschizi un business care să-i aducă pe cei mici fata in fata fericirii de la țară și astfel schimbi “jocul”. Sau faci o croitorie de stilouri. Acestea sunt cele mai interesante povești din săptămâna 15-19 iulie a campaniei #GAMECHANGERS în business-ul românesc, realizată la Guerrilla de Dimineață, împreună cu Telekom România.
În fiecare săptămână, până la finalul anului, antreprenorii sună la Guerrilla de Dimineață, povestesc de ce business-ul lor e #GAMECHANGER și care este elementul care ii diferențiază de competitie.
La finalul fiecărei săptămâni va fi ales #GAMECHANGER-ul care va ajunge în cartea cu poveștile celor mai interesanți antreprenori din România, oameni care schimbă mediul de business și care prin ideile și actiunile lor fac diferența în peisajul de business autohton.
Zi de zi, antreprenorii sună în Guerrilla de Dimineață cu Dobro, Gilda și Matei și povestesc în câteva minute de ce schimbă lucrurile prin ceea ce fac, printr-o tehnologie unică sau o idee diferită.
În cazul în care n-ai apucat să prinzi linia de intrare în direct, ne poți trimite povestea ta pe gamechangers@guerrillaradio.ro.
#GAMECHANGER 4 – Victor Balaș, croitorul de stilouri și artizanul meseriașilor
În saptămâna 15-19 iulie, câștigătorul, declarat #GAMECHANGER-ul săptămânii a fost Victor Balaș, un triplu antreprenor care a arătat că poți schimba lucrurile în mai multe domenii. El este #GAMECHANGER pentru că a reușit să aduca schimbare in două domenii. Victor a lansat prin prima croitorie pentru stilouri, Pen Tailor, un loc în care pot fi comandate stilouri personalizate. Prin brandul Xmeditor, Victor Balas a reușit să editeze manuale pentru școlile profesionale din România, inspirându-se din manuale editate în Germania. Astăzi are peste 1.200 de titluri în portofoliu.
Victor a deschis primul business în 2005, o revistă de tehnică auto, iar în 2010 și-a transformat un hobby în afacere. Una mică, de serie limitată. “Fabricăm stilouri unicat pe comandă. E o croitorie de stilouri, probabil prima din Europa. Le realizăm sub brandul <<Pen Tailor>>”, spune el.
Ca orice #GAMECHANGER , Victor nu s-a temut niciodată să schimbe lucruri sau să pornească o nouă afacere. Așa că vrea astăzi să schimbe lucrurile din învățământul profesional.
“De doi ani am realizat că această categorie e la pământ. Am început să editez manuale pentru școlile profesionale. Folosim multe manuale realizate inițial în Germania și avem peste 1.200 de titluri”, spune Victor. Pentru că a avut curajul să înceapă două business-uri diferite și pentru că inovează în fiecare dintre ele, el este #GAMECHANGER-ul săptămânii.
Dar să vedem și care au fost ceilalți antreprenori care au vrut să demonstreze că sunt #GAMECHANGERS.
Ferma care aduce copiii născuți și crescuți la oraș, mai aproape de natura
Radu Manea a fondat Ferma Animalelor acum 10 ani pentru a promova educația pentru copii cu ajutorul animalelor. Spune că este un #GAMECHANGER pentru că îi aduce pe copiii care sunt așa cum a fost și el, născuți și educați în oraș, mai aproape de natură.
Casa de căsătorii care oficiază ceremonii pe mare
Ileana a sunat în numele soțului ei, fondatorul Școlii Nautice Mojo. El și-a luat carnetul de skipper – comandant de yacht -, și a reușit să fie #GAMECHANGER în domeniul lui pentru că, după multe insistențe și birocrație, a reușit să oficieze căsătorii pe yacht, în Marea Neagră.
Școala Nautică Mojo oferă și excursii pe mare, dar și alte evenimente organizate chiar acolo, inclusiv nunți. “Suntem primii care am trecut pe un certificat de nuntă ca loc Marea Neagră și coordonatele de longitudine și latitudine”, a povestit Ileana.
Schimbarea de la locul la muncă
Liviu vrea să fie un #GAMECHANGER într-un domeniu pe care l-am putea descrie ca unul unde, de obicei, doar semnezi fișe în mod mecanic: protecția muncii. Sau cum spune el, Securitate și Sănătate la muncă. A dezvoltat module de e-learning începând din 2012 prin Eurofin Consult, compania sa, prin care învață angajații cum să se protejeze la muncă și care sunt riscurile la care se supun atunci când petrec prea mult timp pe scaun.