Bucureștiul s-a schimbat în ultimul an și pe lângă mașini și biciclete, o cohortă de trotinete electrice au început să apară pe străzi. Mersul pe trontinetă nu mai e un lucru ciudat, ci un mod obișnuit de a te deplasa. Pentru că a remarcat popularitatea trotinetelor electrice în rândul bucureştenilor şi a identificat o nevoie neacoperită pe piaţa din România, câștigătorul campaniei #GAMECHANGERS, susținută de Telekom România, a fost primul care a adus conceptul de trotinete de închiriat în București.
#GAMECHANGERS este un demers Radio Guerrilla și Telekom Romania prin care încercăm să schimbăm mentalitatea antreprenorilor. Căutăm antreprenorii curajoși care și-au asumat riscul de a fi primii în domeniul lor şi misiunea de a face lucrurile cu adevărat diferit în business.
Ștefan Marian Toma și asociații săi sunt cu adevărat antreprenori care au adus schimbare în conceptul de mobilitate urbană în Bucureşti. Afacerea lor, Wolf-e Rides, deschisă anul acesta, este prima firmă de închiriere de trotinete electrice din București care se luptă cu nume uriașe din ecosistemul internațional de startup-uri. Ei sunt #GAMECHANGERS în această săptămână.
#GAMECHANGER 11 – Lupii urbani români luptă cu americanii
Pe 19 aprilie, Ștefan Marian Toma și câțiva alți prieteni lansau în București Wolf-e Rides, un serviciu prin care poți găsi, cu ajutorul unei aplicaţii, o trotinetă electrică pe stradă, o poţi închiria, iar la finalul călătoriei o poţi lăsa în orice alt loc doreşti. Conceptul a fost lansat internațional acum doi ani de către companii precum Lime și Bird, iar fondatorii au investit sute de milioane de dolari în astfel de aplicații care sunt considerate viitorul mobilității urbane.
“Ne găsiți pe străzi în zona centrală. Sunt trotinetele albastre care, începând cu 19 aprilie, îi ajută pe bucureșteni să se deplaseze într-o manieră mai amuzantă. Costă 2 lei deblocarea și 50 de bani minutul“, a povestit la Guerrilla de Dimineață cu Dobro, Gilda și Matei unul dintre fondatorii afacerii românești.
“Am fost primii care am lansat în România acest concept și ceea ce vindem noi este timp. Avantajul principal este că atunci când folosești o trotinetă pentru a te deplasa nu mai trebuie să cauți loc de parcare sau să stai mult în trafic“, explică Ștefan.
Pentru că la nivel mondial media de rezistență a unei trotinete pe stradă este de doar 28 de zile, după care dispare sau este distrusă, Wolf-e Rides a apelat la un alt model de business față de cel patentat de rivalele multinaționale. Compania românilor #GAMECHANGERS are o echipă care le preia trotinetele seara, le încarcă și le depanează dacă e cazul.
Tocmai pentru că și-au asumat riscul să fie primii pe piață, să se lupte cu rivali de sute de ori mai mari ca ei și să lanseze pe piață o modalitate inedită de transport în oraș, fondatorii Wolf-E Rides sunt #GAMECHANGERS.
Micro-alga minune care poate fi produsă acasă
Florence e un francez care locuiește în România și a propus o idee de business care a fost foarte aproape să fie #GAMECHANGER al săptămânii. A început prin a comercializa produse pe bază de spirulină, o substanţă extrem de nutritivă și care poate fi produsă cu ușurință.
Dar Florence vrea să schimbe jocul în business prin lansarea unui cultivator de spirulină, care să îi ajute pe oameni să producă spirulina acasă.
“Vindem momentan produse cum sunt ciocolata neagră cu spirulină, cosmetice, săpunuri, măști de față pe bază de spirulină. În România e o concepție greșită, că aceasta micro-algă ar fi supliment alimentar sau medicament. Noi vrem să o folosim la preparate, în alimentația de zi cu zi“, a povestit Florence.
Spirulina a fost declarată substanţa cu cele mai multe proprietăţi nutritive de pe planetă, iar în luna octombrie Florence va lansa o campanie de crowdfunding (o tehnică de finanțare a proiectelor folosind resurse online) pentru a crea cultivatorul de spirulină.
Aplicaţii care te ajută să ţii evidenţa taxelor pe care trebuie să le plăteşti la stat
Un alt produs interesant prezentat în Guerrilla de Dimineață în cadrul campaniei #GAMECHANGERS powered by Telekom Romania a fost infofisc.ro, un site și o aplicație pe bază de abonament care fac ordine în taxele din România. Practic, poți să faci management de taxe prin intermediul acestei aplicaţii.
Sorin, fondatorul infofisc.ro, a adunat pese 3.000 de taxe, unele locale, altele foarte specifice unor agenții guvernamentale şi le-a integrat în aplicaţia sa. De asemenea, infofisc.ro pune la dispoziția oamenilor peste 1.000 de declarații din domeniul financiar-contabil.
—
Ascultă Guerrilla de Dimineață pentru a intra în direct cu Dobro, Gilda și Matei, iar povestea ta poate ajunge în cartea #GAMECHANGERS în business-ul românesc, care va include cele mai interesante povești ale antreprenorilor care schimbă lucrurile. Tot ce trebuie să faci este să suni și să ne convingi că ai o afacere unică în domeniul tău și ca ești #GAMECHANGER în business.
În cazul în care nu ai reușit să prinzi linia de intrare în direct, ne poți trimite povestea ta pe gamechangers@guerrillaradio.ro.