(P) Peroni. Summer of respiro.

Da, recunoaștem că vara asta nu e chiar cea pe care am plănuit-o, pe care ne-am imaginat-o sau dorit-o, dar asta nu trebuie să însemne că nu e o vară de care să ne putem bucura. Momentele de respiro există chiar și vara asta și sunt cu atât mai importante cu cât mulți dintre noi au pus egal între anul 2020 și stările de stres și îngrijorare profunde. Ce ne poate face mai bine decât să tragem aer adânc în piept, să ne acordăm un moment de relaxare și să împărtășim o experiență de liniște și bucurie împreună cu cei dragi? Un moment de respiro personal, dar și colectiv în același timp. Un moment în care totul este așa cum vrei să fie.

Momentul perfect pentru relaxare nu vine de la sine. Este ceva creat, ceva acordat de către sine sieși. Cu cât stai și încerci să-l plănuiești, cu atât timpul îți pune piedici, aducându-ți în față și spre atenție toate lucrurile pe care “trebuie“ să le faci, toate task-urile pe care nu le-ai dus la bun sfârșit, toate îndatoririle care-ți stau pe umeri ca o greutate de care nu poți scăpa. Nu ai de ce să stai să aștepți momentul în care te poți relaxa, pentru că e posibil să ajungi să crezi că acesta nu există. Există, și este un drept fundamental, al cărui context trebuie să îl creezi și să îl impui. Pentru că îl meriți, poate mai mult decât vei știi vreodată.

Studiile arată că relaxarea e o certă cale către perfomanță. Poate cea mai bună cale. Momentele de pauză ne încarcă cu energie și ne sporesc productivitatea și eficiența. Gândim mai clar după aceea, ne organizăm mai bine și suntem mai plini de avânt și încredere. Acordăm o atenție mai corectă muncii după ce ne-am acordat nouă atenția meritată. Și cine suntem noi dacă nu oameni care au evoluat odată și datorită științei? Nu ne putem împotrivi acesteia 🙂

Cel mai bun exemplu care susține teoria vine de la italieni. Te gândești la Italia și primele imagini care îți vin în minte, după cele mai trăznite culori de scutere, sunt imaginile cu oameni frumoși și veseli, a căror cultură a relaxarii și atenției pentru propriile nevoi este demnă de invidiat. Îți imaginezi prietenii aceia o idee prea zgomotoși, care râd din suflet și se bucură de soare, de aer, de posibilitățile infinite ale vieții. Oameni degajați, care se relaxează fără efort și pentru care fiecare zi este un motiv de bucurie și sărbătoare. Care își acordă pauze, acel dolce far niente atât de benefic corpului și minții, fără a-și pierde vreo secundă zâmbetul de pe buze. Și care știu că cel mai responsabil lucru pe care îl pot face este să aibă grijă de mintea, trupul și sufletul lor, înainte să aibă grijă sau griji pentru orice altceva.

Peroni ne arată că fiecare și orice moment poate deveni, ușor, fără efort, un moment de respiro, momentul tău de respiro, pe care îl meriți și pe care nu trebuie să îl aștepți să se întâmple din exterior. Ne inspiră astfel să îl găsim, dar mai ales să îl recunoaștem și să profităm de el, în orice context.

Sunetul mării, liniștea naturii sau forfota descrescătoare a orașului privit seara de pe balcon, toate și multe altele sunt cadre perfecte pentru ca tu să te bucuri de un Peroni rece cu prietenii. Pentru că este și va fi întotdeauna mai important “cu cine” decât “unde” ești. Ocaziile sunt acolo și dacă nu, le vei face să apară, fie că îți transformi bucătăria într-un restaurant cu specific diferit în fiecare seară, că organizezi o seară de cinema pe canapea alături de prieteni sau creezi un ring de dans în sufragerie unde cele mai bune mișcări îi vor aduce unuia dintre voi aplauze și urale demne de un concert de festival.

Dacă îți dorești, îți propui și înțelegi cât de important e să ai grijă de tine și cei dragi, poți găsi momente de respiro în orice situație. Dar nu uita să ai și un Peroni în mână. N-am facut studii, dar am observat efectul de relaxare al unui Peroni la consumatori și chiar dacă nu-i știință exactă în spate, e experiență, iar italienii ăia știu ei ce știu.

Așa că vara asta, activează-ți modul respiro și bucură-te de fiecare moment de relaxare. E acolo, crează-ți-l și fă rai din tot ce ai.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine