Campania de comunicare “Foodies merg #maideparte” va promova comportamentele pe care le încurajăm în rândul iubitorilor de gastronomie: să aleagă restaurantul vizitat în primul rând datorită gustului, să aprecieze restaurantele care lucrează cu producători locali sau să facă rezervare la restaurant și atunci când nu mai pot ajunge, să anuleze din timp, printre altele
Utilizatorii platformei go-mio.ro pot vedea care restaurante din comunitate sunt și Avanposturi Radio Guerrilla și cum pot obține Cardul Bancar Radio Guerrilla, cu reducere instant de 10%. Tot începând de astăzi, utilizatorii aplicației mobile Avanpost by Radio Guerrilla vor putea identifica ușor restaurantele selectate de ghidul Gault&Millau și accesa recenzia făcută de evaluatorii independenți și anonimi ai ghidului.
Foodies vor beneficia săptămânal de cele mai noi vești și recomandări din gastronomie – începem astăzi această serie, iar parteneriatul dintre ghidul internațional și postul de radio va lua și alte forme în viitorul apropiat.
Ne unim forțele ca să mergem #maideparte și să ne fie cât mai bine (Binili Învinge 😉) tuturor iubitorilor de gastronomie.
Veștile Go-Mio ale săptămânii:
Echipa de la KAIAMO, condusă de Radu Ionescu, invită la unitate și responsabilitate, la #fararisipa. Le redăm în totalitate comunicatul și ne alăturăm mesajului transmis de ei: sprijiniți restaurantele preferate – apreciați și recompensați efortul prin care trec pentru a vă oferi feluri de mâncare cu gust memorabil, gătite cu responsabilitate și grijă față de echipa lor, de producătorii locali cu care lucrează și mai ales față de siguranța voastră.
KAIAMO are un meniu special de livrare și pick-up – găsiți pe pagina lor detalii. Celelalte restaurante din comunitatea Gault&Millau comunică , la rândul lor, tot ce pot oferi special zilele acestea și modurile în care le puteți sprijini.
Mergem cu toții #maideparte.
Evenimente din gastronomie (detalii despre toate evenimentele de mai jos și altele selectate de noi găsiți în Calendarul de Gastronomie)
– Mamaia, 10 octombrie: Mustărie la Apus de Soare, unde gazdă și bucătar e Adrian Hădean
– Arad, 11 octombrie: Seară etnică la 4 mâini – un meniu degustativ de influență maghiară și română – gătesc Marin&Friends împreună cu Restaurant Miska
– București, 8 și 15 octombrie: cei de la Balls. și Le Bab Bucharest gătesc împreună
– București, 11 octombrie: Sunteți așteptați la Must, Vin, Pastramă și Mici la J’ai Bistrot București
– București, 14 octombrie: Trends by HRB organizează TOP CULINARY TRENDS – Hyper-Local Gastronomy
– București, 15 octombrie: Sardin vă invită la Degustare meniu sezonal de toamna by Chef Dan Prodan – urmăriți pagina lor ca să vedeți deja o parte din felurile de mâncare ce vor fi prezentate
– București, 15 octombrie: “un meniu variat, bogat și gustos, ce cuprinde legume de sezon, coapte și fripte cum știm noi mai bine, cărnuri faine fripte pe loc și bunătăți de uns pe pâinea de casă, făcută tot atunci” asta este ce veți găsi la un eveniment cu mâncare și povești – La Povești cu #TeamHădean
Restaurante și bucătari:
– Samsara Foodhouse, Athanor. La coupteur., Amvrosia Restaurant Grecesc, Linea / Closer To The Moon, Schwarz Bistro și Pâine și Vin au pregătit meniuri noi de toamnă
– La Finca Alioli au participat în concursul internațional de paella ținut la Valencia, iar apoi au povestit despre experiențele de neuitat de la Mauro Colagreco, Restaurant Mirazur
– Restaurant Caruso s-a redeschis – însă într-o nouă localitate: la Vișeu de Sus
Vinuri și crame:
– Ghidul Wine Trails Europe de la Lonely Planet pune cramele Avincis, Stirbey, și Crama Bauer sunt pe lista de vizitat
Alte vești din gastronomie:
– The World’s 50 Best Restaurants a vorbit recent despre Anika Restaurant și M.A.T Restaurant
– Ambassade de France en Roumanie şi Institutul Francez din România lansează un concurs de proiecte destinat organizaţiilor societăţii civile care acţionează pentru promovarea tranziţiei climatice şi a oraşelor durabile. ONG-urile selecționate vor putea astfel beneficia de o subvenție de până la 5,000 de euro. Dacă și voi cunoașteți astfel de ONG-uri, nu ezitați să le dați tag!
– Wild Carpathia vă invită să redescoperiți România, iar gastronomia e prezentă în materialele video de pe pagina lor
– @Melinda Teohari de la Paninaro Bucharest povestește aici despre cum își ține clienții aproape în vremuri grele.
– CoverStories prezintă trei experiențe culinare de neratat din București, la PAPILA, Noeme – former GUXT și Le Bab Bucharest.
– Republica a publicat un interviu cu Alex Petricean de la NOUA.
– Unul din cei invitați recent la Birtul virtual ținut de Mihai Toader și Simion Bogdan-Mihai a fost Radu Rughiniș de la Pasterra / La Bottega Del Tartufo și a vorbit, desigur, despre trufe, chiar aici.
– Bacania Veche este și magazin online – găsiți butonul de comandă sus, pe pagina lor web.
– Vă recomandăm studiul “Brânza – Obiceiuri de consum”, lansat de Revino Cheese & Wine.
Fotografiile sunt de la Sardin, Athanor. La coupteur., Beautyfood (de la evenimentul recent cu Razvan Mangu, Raul Vidican și Rosu Andrei Ionut) și de la Casa Timiș (de la evenimentul recent Ziua Națională a Gastronomiei şi Vinurilor din România, imagine preluata de pe pagina lui Laurențiu Achim Avram).
Recomandare articol Gault&Millau: Vara aceasta Gault&Millau a lansat prima ediție a Barometrului Restaurantelor din România. Proiectul țintește să ofere răspunsuri la întrebări cheie legate de evoluția și starea sectorului, principalele provocări, așteptări fața de clienți, schimbări în modelele de business, performanța financiară a restaurantelor și prognoze pe termen scurt. Indexul de încredere al restaurantelor a rezultat la 37/100 puncte, reziliența și adaptabilitatea acestora fiind premisele revenirii acestui sector.
Pe săptămâna viitoare, dragi Foodies!