Am petrecut cele două ore #ROZ de marți, 20 aprilie 2021, alături de Mona Petre, grafician, ilustrator, fotograf, activistă și coordonatoarea mai multor proiecte educative. Îndrăgostită de artă, pictură, grafică, botanică, arheologie și istorie deopotrivă, Mona este forța din spatele unor proiecte fascinante. Ierburi Uitate este o platformă educativă ce are ca scop cunoașterea și utilizarea în gastronomie a florei spontane, readucerea la viață a unor rețete vechi și educația în antropologia culinară. Împreună cu Grădina Botanică din București, Mona a inițiat proiectul “Grădina Istorică”, cu rolul de a colecta, prezerva și distribui specii cultivate și consumate înaintea apariției Lumii Noi. Când nu face freelancing în design și grafică, se mai ocupă și de “Grădina Legumim”, o platformă online de grădinărit responsabil care vinde răsaduri pentru plante, legume și verdețuri crescute 100% curat.
În cadrul ediției #ROZ134, am aflat detalii fascinante despre plante, flori, originea și denumirea lor și modalitățile prin care le putem integra în bucătărie. Mona ne-a vorbit, printre altele, despre cum a început proiectul Ierburi Uitate, despre cum îi vin ideile pentru rețete și despre mamaia Milica, cea ale cărei preparate au fost postate la începuturile blogului. Am descusut-o să aflăm despre experiența ei ca ilustrator alături de echipe de arheologi și verile petrecute pe siturile din România dar și despre cartea la care lucrează în prezent și care va reprezenta cel de-al doilea volum publicat de ea.
Toaaaate acestea, care ne-au fascinat pe noi în timpul emisiunii, sunt de (re)ascultat în Podcastul ROZ de mai sus. Audiție plăcută și, poate, spor la gătit? :)