Romanian Jewelry Week 3.0 – 190 designeri de bijuterie contemporană, 9 expoziții colective, 6 locații culturale din București

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

Expoziția centrală se va deschide în premieră la Biblioteca Națională miercuri, 5 octombrie, ora 15:00 și va prezenta mii de creații de la peste 190 designeri, școli, asociații și colective din peste 30 țări din întreaga lume, propunând creații semnate de artiști contemporani din România, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Chile, Spania, Germania, Ungaria, Franța, Marea Britanie, Italia, Olanda, Grecia, Austria, Republica Moldova, Israel, China, Iran, Mongolia, Coreea de Sud și multe altele.

Maria Paltin – România

Expoziția va fi completată de 9 expoziții capsulă ale altor săptămâni ale bijuteriei din Europa – Bruxelles Jewelry Week, Budapest Jewelry Week, Milano Jewelry Week și Legnica Silver Festival, de asemenea o selecție a câștigătorilor Global Design Graduate Show 2021, un concurs internațional desfășurat în colaborare cu Gucci dedicat absolvenților de universități de artă și design din întreaga lume. Pentru a întregi expoziția, Romanian Jewelry Week o are ca invitată pe sculptorița în metal Misha Diaconu, care va expune cinci dintre lucrările ei care abordează tema feminității într-un context internațional fragil, precum și pe designerul Andrei Berindan.

Youjin Um – South Korea

Qiang Li – U.K.

Tot la Biblioteca Națională a României, se va deschide și cea de-a doua ediție a SMCK ON REEL – primul proiect de film video dedicat bijuteriei contemporane, tema de anul acesta având drept focus războiul din Ucraina.

LesBrucelles – Marta Dobrynina

Romanian Jewelry Week 3.0 face un tur la bijuteriei contemporane în 6 locații culturale din Bucuresti: Biblioteca Națională a României – expoziția centrală, Muzeul Național de Istorie a României – Workshop de bijuterie contemporană cu David Sandu, Muzeul Național Cotroceni – Legnica Silver Festival (Polonia) și Budapest Jewelry Week, Galeria Galateca – expoziția Jewelry design by Ukraine și Inskspective de Ioana Halunga, AlbAlb – Romanian Jewelry Focus, Dizainăr – Vitrina de Bijuterie.

Yao Xiong – UK

HARTA OFICIALĂ ROMANIAN JEWELRY WEEK 2022

  1. Biblioteca Națională a României – Locație principală Romanian Jewelry Week

Biblioteca Națională a României va găzdui expoziția centrală Romanian Jewelry Week începând cu 5 octombrie 2022, precum și o secțiune specială de târg cu vânzare în perioada 8-9 octombrie 2022, cu peste 190 designeri și peste 1500 exponate de bijuterie contemporană.

Qi Han – China

Program de vizitare – 5 octombrie 15.00 – 20.00, 6-9 octombrie 11.00 – 20.00

Biletele de intrare pentru târgul de bijuterie contemporană din 8 și 9 octombrie sunt disponibile în rețeaua Iabilet.ro, chiar aici.

Evenimente speciale:

5 octombrie – 18.00 – 20.00 – Meet and Greet the curator & artists.

5 octombrie – de la ora 18.30 – 19.15 – Conferință live cu Ariel Lavian – Fondator Israel Jewelry Biennale (sala de conferințe Mircea Vulcănescu)

Szilvia Remias – Hungary

6 octombrie – 18.00 – 20.00 – Conferințe online cu Charon Kransen (Charon Kransen Art Gallery New York) și Izabella Petruț & Veronika Schwarzinger (Gallery V&V Viena) – sala de conferințe Mircea Vulcănescu

7 octombrie – 18.00 – 20.00 – Conferință live cu Les Brucelles (organizatorii Brussels Jewelry Week) și conferințe online cu Katie Dominy (Arts Thread & Global Design Graduate Show) și Anna Wojcik-Korbas (Legnica Silver Festival)

Shu Wang – U.S.A

8 octombrie – 11.0 – 20.00 – prima zi a târgului de bijuterie contemporană Romanian Jewelry Week. De la ora 18.00 – proiecție SMCK on Reel, primul proiect video internațional inspirat de bijuterie.

9 octombrie 11.00 – 20.00 – a doua zi a târgului de bijuterie contemporană Romanian Jewelry Week. De la ora 17.00 va avea loc ceremonia de acordare a premiilor, iar de la ora 18.00, a doua proiecție a proiectul video internațional SMCK on Reel.

Angela Ciobanu – România

  1. Muzeul Național de Istorie a României

Muzeul Național de Istorie a României organizează în colaborare cu Assamblage o serie de activări speciale în cadrul Romanian Jewelry Week – expoziție capsulă de bijuterie contemporană Corina Cubici și Ana Fanigina, workshop demonstrativ de șlefuire și fațetare pietre semiprețioase și tur ghidat în expoziția permanentă a Tezaurului Istoric.

Horia Câlțea – România

Program de vizitare: 5 – 9 octombrie, 10.00 – 18.00

Eveniment special: 7 octombrie, de la ora 15.00 – Workshop demonstrativ de șlefuire și fațetare pietre semiprețioase susținut de David Sandu, fondatorul Assamblage Institutul de Artă și Design. Expoziție capsulă Corina Cubici și Anna Fanigina. Tur ghidat Tezaurul Istoric.

Samokish Jewelry – Ukraine

Accesul se face pe baza achiziției în prealabil a biletului general de acces în muzeu disponibil online aici.

  1. Muzeul Național Cotroceni

Muzeul Național Cotroceni organizează în colaborare cu Romanian Jewelry Week o selecție specială a două evenimente de reper pe harta europeană a bijuteriei contemporane – Legnica Silver Festival (Polonia) și Budapest Jewelry Week.

Ana Fanigina – Latvia

Program de vizitare – 5 – 9 octombrie – 09.00 – 17.00. Accesul se face în baza regulilor de vizitare.

  1. Galeria Galateca.

Între 5 și 8 octombrie, Galeria Galateca va găzdui în cadrul Romanian Jewelry Week o selecție curatorială de designeri ucrainieni de bijuterie contemporană, iar începând cu 7 octombrie expoziția Inskspective de Ioana Halunga.

IA Design România

Program de vizitare: 5 – 7 octombrie – 12.00 – 20.00, 8 octombrie 11.00 – 19.00

Program special: 7 octombrie, ora 19.00 – vernisajul expoziției Inskspective de Ioana Halunga.

Ieva Grigiene

  1. AlbAlb – Romanian Jewelry Focus

AlbAlb s-a născut din pasiune pentru artă și design și dorința de a aduce creațiile designerilor și artiștilor români mai aproape de publicul care apreciază frumosul și creativitatea. În cadrul Romanian Jewelry Week 2022, AlbAlb propune 4 evenimente speciale dedicate designului românesc de bijuterie.

Diana Cojocaru – România

6 Oct 11.00 – 18.00 A bigger splash – lansarea celei mai recente colecții Monom.

7 Oct 11.00 – 18.00 Always remarkable – lansarea unei noi colecții de cercei de porțelan Diana Cojocaru

Olena Levder – Ukraine

8 Oct 11.00 – 18.00 Flora in porcelain – noi piese de bijuterie sculpturală de porțelan Daniela Cățoi

9 Oct 11.00 – 18.00 A pearly situation – lansarea noii colecții de bijuterie cu perle Atelier Devi

Str. Lt. Av. Șerban Petrescu nr. 1, București

Maria Dima Unde – România

  1. Dizainăr – Vitrina de bijuterie

În showroomul Dizainăr și pe dizainar.com veți descoperi peste 600 de obiecte deosebite pentru casă și suflet, de la mobilier, corpuri de iluminat, articole de bucătărie, ceasuri, grafică, până la accesorii personale, decorațiuni, jucării și bijuterii, create de designeri români și produse local în serii mici.

Xinyi Wang – U.K.

Bijuteriile din vitrina Dizainăr, realizate în stiluri și tehnici variate, sunt create de: Maria Paltin, monom, i{n}stance jewellery, Catrinel Săbăciag, Ceramic Sparrow, Karakter Studio, tactil util, Ana Mihanta, Alina Ceramics.

Tomas Miskovic – Slovakia

Program de vizitare – 5 – 8 octombrie 2022, orele 12:00-19:00 @ Dizainăr showroom, Str. Puțul cu Plopi nr.17, zona Cișmigiu

Andreia Gabriela Popescu – România

  1. Kraft Market – 5 octombrie, 20.00 – 22.00 – Opening Party Romanian Jewelry Week. Strada Matei Milo nr 8, București. Un loc nou deschis în inima Bucureștiului, cu un focus special pe design și talente locale și un spațiu în care meșteșugul se întâlnește cu comunitatea.

Lucica Rus

  1. Acuarela Bistro – 9 octombrie 20.30 – 22.30 – Closing Party Romanian Jewelry Week. Str. Polonă nr 40. mic bistro pentru comunitatea de artiști din București, un hub creativ și o gazdă călduroasă de evenimente culturale.

Sepideh Ghasemi – Iran

—————-

Evenimentul este organizat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, cu sprijinul Bibliotecii Naționale a României și susținut de EUROINS și Banca Transilvania.

Design expoziție semnat de Kaustik.

Parteneri culturali – Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național Cotroceni, AlbAlb, Dizainăr, Galateca, Acuarela, Imbold Arts, The Station, SMCK on Reel, Kulterra, Kraft Market.

Parteneri media – Radio Guerilla, Elle, Aici a Stat, Cover Stories, Curatorialist, Designist.ro, Dreamingof.net, Feeder.ro, Festivalier, Igloo, IQAds, Lost in Jewelry Magazine, Femeia, Modernism.ro, Revista Atelierul, The Institute, Zeppelin, Zile și Nopți.

Programul complet al Romanian Jewelry Week și toate detaliile sunt disponibile pe site.

***

Plăcut de Radio Guerrilla.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine