Ești ceea ce mănânci, dar mai ales ceea ce gătești cu plăcere.
Împreună cu GRUNDIG, facem de-o carte de bucate chiar aici, pe site-ul Radio Guerrilla. Așa că așteptăm rețeta ta preferată de gătit la cuptor, cu tot cu o fotografie care sa ne facă poftă, la adresa statmajor@guerrillaradio.ro și poți câștiga un super-cuptor încorporabil multifuncțional cu tehnologia HotAero Pro de la Grundig, premiat laIF Awards in 2021 pentru design.
Da, vrem să ne spuneți și cum faceți această reteță, care sunt pașii, dar mai ales vrem să aflăm povestea din spatele rețetei. De ce e ea preferata voastră, ce vă leagă de ea? Cum e procesul de preparare, ce dificultăți întâmpinați, cine vă este sous-chef în bucătărie?
Publicăm toate rețetele primite și, pe 4 noiembrie, adică vinerea viitoare, alegem câștigătorul. Cea mai frumoasă și inspirațională rețetă și poveste îi aduce autorului un cuptor încorporabil multifuncțional GRUNDIG cu tehnologia HotAeroPro, în valoare de peste 1000 de Eur.
Trecem de la Franța, prin specialități vegane și ajungem și în bella Italia, de la Răzvan citire.
***
Una din rețetele mele preferate a fost (long story… cook it too often, listen to it too often… you know how it works) melanzana parmigiana. Vinete cu parmezan. With a twist. Soția mea numește rețeta “Decadență cu brânză”.
Basically, vinete tăiate felii pe transversală, puse pe grătar “to char”; separat faci pe foc un sos de roșii cu condimente (mie îmi place să folosesc oregano, busuioc, salvie + sare și piper). Apoi straturi succesive: pui într-un vas de cuptor rondele de vinete, sos de roșii și parmezan ras (I like adding maasdam and gouda too) în cantități preferate (I like it with a lot of cheese).
Înainte să pui ultimul strat de roșii apeși frumos vinetele de deasupra să creezi presiune, să urce sosurile de dedesubt printre celelalte straturi. Apoi sos de roșii and cheese again. Stick it in the oven ’til it chars a bit on the sides and the cheese is golden-brown and bubbly.
Eat. Get fat. Rinse dishes. Repeat.