Ești ceea ce mănânci, dar mai ales ceea ce gătești cu plăcere.
Împreună cu GRUNDIG, facem de-o carte de bucate chiar aici, pe site-ul Radio Guerrilla. Așa că așteptăm rețeta ta preferată de gătit la cuptor, cu tot cu o fotografie care sa ne facă poftă, la adresa statmajor@guerrillaradio.ro și poți câștiga un super-cuptor încorporabil multifuncțional cu tehnologia HotAero Pro de la Grundig, premiat laIF Awards in 2021 pentru design.
Da, vrem să ne spuneți și cum faceți această reteță, care sunt pașii, dar mai ales vrem să aflăm povestea din spatele rețetei. De ce e ea preferata voastră, ce vă leagă de ea? Cum e procesul de preparare, ce dificultăți întâmpinați, cine vă este sous-chef în bucătărie?
Publicăm toate rețetele primite și, pe 4 noiembrie, adică vinerea viitoare, alegem câștigătorul. Cea mai frumoasă și inspirațională rețetă și poveste îi aduce autorului un cuptor încorporabil multifuncțional GRUNDIG cu tehnologia HotAeroPro, în valoare de peste 1000 de Eur.
Aflăm de la Vlad o rețetă de conopidă la cuptor omorât vegetarienii, și nu numai, de poftă 🙂
***
Prima mea experiență cu bucătăria a fost gătind această rețetă pentru proaspăta mea logodnică 💍. Am zis s-o impresionez pentru că urma să îi pun întrebarea cea mare și am vrut să îi mai ofer încă un motiv în plus să răspundă cu “DA”! Mission acomplished! 🙂
*nota editorului: FELICITĂĂĂĂRI!
Nu știu dacă aceasta este rețeta succesului, dar cu siguranță este o rețetă care a avut rolul ei într-unul din cele mai importante momente.
Cum am reușit?
Am folosit o conopidă medie de jumătate de kg pe care am tăiat-o în patru și am fiert-o în apă cu sare 5-7 minute ca să devină fragedă și să se poată găti mai ușor în cuptor.
Între timp, am uns vasul cu unt, am bătut două ouă cu 200ml de smântână de gătit și am pus sare după gust.
Am pus conopida și amestecul de ou și smântână în vas peste care am feliat doi bulgări de mozzarella fresca și câteva frunze de baby spanac, le-am băgat la cuptor….
Șiiiiiiii după 30 de minute de așteptare, la 180C, a ieșit această minunăție:
Am mai presărat puține frunze de baby spanac pentru mai multă culoare. Ce a ieșit a fost conform așteptărilor…pe cât de frumos arată, pe atât de gustos este acest preparat. Simplu și delicios! Și l-am servit cu piept de pui la tigaie, dar este o garnitură bună pentru orice și merge la fel de bine și singură.
Eu cred că a influențat un pic acolo răspunsul ei final… arată cel puțin de 3 stele Michelin, nu? 🙂
Enjoy!