Ești ceea ce mănânci, dar mai ales ceea ce gătești cu plăcere.
Împreună cu GRUNDIG, facem de-o carte de bucate chiar aici, pe site-ul Radio Guerrilla. Așa că așteptăm rețeta ta preferată de gătit la cuptor, cu tot cu o fotografie care sa ne facă poftă, la adresa statmajor@guerrillaradio.ro și poți câștiga un super-cuptor încorporabil multifuncțional cu tehnologia HotAero Pro de la Grundig, premiat laIF Awards in 2021 pentru design.
Da, vrem să ne spuneți și cum faceți această reteță, care sunt pașii, dar mai ales vrem să aflăm povestea din spatele rețetei. De ce e ea preferata voastră, ce vă leagă de ea? Cum e procesul de preparare, ce dificultăți întâmpinați, cine vă este sous-chef în bucătărie?
Publicăm toate rețetele primite și, pe 4 noiembrie, adică vinerea viitoare, alegem câștigătorul. Cea mai frumoasă și inspirațională rețetă și poveste îi aduce autorului un cuptor încorporabil multifuncțional GRUNDIG cu tehnologia HotAeroPro, în valoare de peste 1000 de Eur.
Brownie cu nucă, deja ne plouă în gură, hai măi Ana-Maria…
***
Eu sunt Ana-Maria și una dintre rețetele mele preferate la cuptor este un desert: brownie cu nucă. Nu gătesc des, pot spune mai degrabă că sunt un fel de ajutor de bucătar, prietenul meu este adevăratul “chef” în bucătarie.
Cu toate astea, atunci când mă gândesc să gătesc, mereu aleg ceva dulce. Cred că un motiv bun este faptul că ador mirosul din bucătarie atunci când fac o prăjitură.
Să vă povestesc cum îmi prepar cel mai delicios brownie cu nucă.
Avem nevoie de următoarele ingrediente:
1 1/2 făină integrală
2 linguri praf de cacao
1 linguriță de praf de copt
3/4 cană de zahăr brun
1/4 ulei
1 cană de lapte
1 esență de vanilie
200 gr ciocolată Nestle Noir
1/2 cană de nuci
Vreau să vă zic că rețeta asta este foarte simplă, dar foarte delicioasă.
Metodă de preparare:
Începem prin a topi ciocolata. Pentru asta avem nevoie de o oală cu apă pe care o vom aduce la temperatura de fierbere. Pasul următor, avem nevoie de un vas termorezistent pe care îl aleșezăm deasupra oalei. Tocăm ciocolata și o lăsăm să se topească, amestecând din când în când în ea.
Separat vom cerne făina într-un bol destul de generos. Adăugăm praful de copt, cacao, zaharul, uleiul, laptele și esența de vanilie. Le amestecăm până când devine o cremă. Adăugăm ciocolata și amestecăm din nou, până când se integrează în cremă.
Căutăm o tavă. Eu am ales capacul de la un vas de yena. Preîncălzit cuptorul la 180ºC. Acoperim tava cu o foaie de copt și turnăm crema obținută în ea. Desupra decorăm cu nucă și ciocolată.
Băgăm tava în cuptor și o lăsam timp de 20 de minute, până când se formează o crustă pe deasupra, dar rămâne moale în interior.
Scoatem prăjitura, o lăsam sa se răcească puțin și apoi o putem tăia și servi.
O ador pentru ca pufoasă, cremoasă în interior și cu margini crunchy.. și ce să mai vorbesc despre nucă. Este pur și simplu delicioasă. Preferata mea.
P.S.: Prietenul meu nu a mai rezistat și s-a băgat în ea. De aici și colțul lipsă.
Sper să o încercați și voi, e tare bună!