Ești ceea ce mănânci, dar mai ales ceea ce gătești cu plăcere.
Împreună cu GRUNDIG, facem de-o carte de bucate chiar aici, pe site-ul Radio Guerrilla. Așa că așteptăm rețeta ta preferată de gătit la cuptor, cu tot cu o fotografie care sa ne facă poftă, la adresa statmajor@guerrillaradio.ro și poți câștiga un super-cuptor încorporabil multifuncțional cu tehnologia HotAero Pro de la Grundig, premiat laIF Awards in 2021 pentru design.
Da, vrem să ne spuneți și cum faceți această reteță, care sunt pașii, dar mai ales vrem să aflăm povestea din spatele rețetei. De ce e ea preferata voastră, ce vă leagă de ea? Cum e procesul de preparare, ce dificultăți întâmpinați, cine vă este sous-chef în bucătărie?
Publicăm toate rețetele primite și, pe 4 noiembrie, adică vinerea viitoare, alegem câștigătorul. Cea mai frumoasă și inspirațională rețetă și poveste îi aduce autorului un cuptor încorporabil multifuncțional GRUNDIG cu tehnologia HotAeroPro, în valoare de peste 1000 de Eur.
O rețetă de tort Pavlova delicios, cu bezea și ciocolată, primim și noi? Primim, chiar de la Catrinel.
***
Sunt Catrinel și sunt ceea ce mănânc. Și mănânc ce gătesc. Și gătesc cu cea mai mare plăcere de fiecare dată. Cu atât de multă plăcere încât mi-am părăsit jobul și cariera de 18 ani în publicitate pentru a urma această chemare.
Intru în concursul vostru cu rețeta de Pavlova, varianta de toamnă 😊
Este un desert delicat și sofisticat, care dă o notă specială oricărei ocazii.
Este un desert care poate părea temperamental, dar odată ce i-ai deprins meșteșugul, devine cel mai prietenos tort pe care îl poți face acasă.
Iată mai jos rețeta și micile trucuri.
Bezea
8 albușuri
400 g zahăr
2 lingurițe oțet alb
2 lingurițe amidon
Un vârf de sare
2 lingurițe de cacao
Crema
250 g mascarpone
200 ml smântână pentru frișcă, răcită bine
50 g zahăr
Ganaș
50 g ciocolată neagră, mărunțită
50 ml smântână pentru frișcă
Decor
Smochine
Fulgi de ciocolată
Preîncălzește cuptorul la 150 C și pregătește o tavă de copt (cu hârtie de copt).
Cu ajutorul unui mixer, bate albușurile cu vârful de sare pentru 3-4 minute, până încep să devină spumă. Apoi, adaugă câte o lingură de zahăr și continuă să mixezi până obții o bezea fermă și lucioasă.
Adaugă oțetul și amidonul și continuă să amesteci până este totul foarte bine încorporat, cam 2 minute.
Pune bezeaua în tavî, sub forma unui cerc și încearcă să o distribui în mod egal, chiar să o și înalți.
Cu ajutorul unei site, presară cacaoa peste bezea.
Orice forma reușești să faci, e perfectă, pentru că e facuta de tine! 😊
Pune bezeaua la cuptor pentru 1-1.30 ore. Este gata atunci când suprafața este uscată. Închide cuptorul și las-o în cuptor până se răcește de tot și se desprinde ușor de pe hârtia de copt.
Crema
Începe cu ganașul de ciocolată: pune într-un bol ciocolata și smântâna, apoi pune-l în cuptorul cu microunde pentru 30 – 40 secunde. Dacă e nevoie, mai pune-l în microunde pentru încă o repriză de 30 secunde. Amestecă bine până se topește ciocolata și lasă-l deoparte.
Bate smântâna pentru frișcă (răcită bine) cu un mixer, până obții o consistență aproape fermă. Adaugă zahărul și mascarpone și amestecă să omogenizezi (atenție! să nu amesteci mai mult pentru că frișca se poate tăia).
Când s-a răcit ganașul, îl poți adăuga peste mixul de mascarpone.
Acoperă blatul din bezea cu acest amestec și decoreaza-l cu smochine și ciocolată.
Sper să încercați acest desert! 😊
desertul meu preferat! <3