Ești ceea ce mănânci, dar mai ales ceea ce gătești cu plăcere.
Împreună cu GRUNDIG, facem de-o carte de bucate chiar aici, pe site-ul Radio Guerrilla. Așa că așteptăm rețeta ta preferată de gătit la cuptor, cu tot cu o fotografie care sa ne facă poftă, la adresa statmajor@guerrillaradio.ro și poți câștiga un super-cuptor încorporabil multifuncțional cu tehnologia HotAero Pro de la Grundig, premiat laIF Awards in 2021 pentru design.
Da, vrem să ne spuneți și cum faceți această reteță, care sunt pașii, dar mai ales vrem să aflăm povestea din spatele rețetei. De ce e ea preferata voastră, ce vă leagă de ea? Cum e procesul de preparare, ce dificultăți întâmpinați, cine vă este sous-chef în bucătărie?
Publicăm toate rețetele primite și, pe 4 noiembrie, adică vinerea viitoare, alegem câștigătorul. Cea mai frumoasă și inspirațională rețetă și poveste îi aduce autorului un cuptor încorporabil multifuncțional GRUNDIG cu tehnologia HotAeroPro, în valoare de peste 1000 de Eur.
Andrei ne propune o rețetă de pizza homemade și bine face.
***
Salve! Andrei Dumitrescu e numele meu. Sper că nu-i târziu (nici la propriu, nici la figurat), pentru o pizza care să își facă loc în concursul vostru. Rețeta e pentru răbdători și pentru cei ce pun bani deoparte pe termen lung. Are procente pe care le poți jongla și un timp pe care să-l poți savura. Atât înainte cât și după. La treabă:
Ingrediente pentru blat (nu e cel care se făcea pe vremuri în trenul de Constanța)
1. 170 g făină (tip 00 sau 650, 150g și 20g integrală)
2. 105 g apă
3. 4-5 g sare
4. 0,5 g drojdie uscată
Punem în apă (la temperatura camerei, când primiți căldură de la Termoenergetica) 20 de grame de făină integrală și drojdia. Amestecăm și lăsăm să treacă o oră. Se activează drojdia așa cum se activa teleportarea în StarTrek. Apoi punem și sarea, iar amestecăm bine și apoi punem restul de făină. Dacă vrem un blat mai bine crescut decât domnul Goe, îl frământăm cam 10 minute și apoi îl mutăm sub forma unei bile pe o farfurie pe care am pus niște ulei de măsline înainte. Mai punem niște ulei peste bilă și o acoperim cu o folie de plastic. Îi facem loc în frigider și o lăsăm așa puțin, cam 48 de ore. Cum ziceam, e ca și cum ai pus banii la bursă. Apoi ne concentrăm pe ce aruncăm la suprafață:
-Roșii pasate
-Mozarella proaspătă
-Rucola
-Busuioc
-Roșii cherry
-Oregano
Scoatem blatul din frigider cu cel puțin 3 ore înainte de a găti. Încingem cuptorul (ah, ce bun ar fi un cuptor bun…) până la 230-250 de grade. Depinde de fiecare cuptor cât suportă. Dacă aveți și piatră de pizza înseamnă că sunteți campioni, dar atenție la temperaturile mari care pot să facă precum petardele pe vremuri din geamul de protecție. În fine, hai să ne ocupăm de blat! Îl manevrăm fain sub forma unui disc (că doar facem pizza cu diametrul de 32 de cm). Marginile vor fi mai groase, centrul mai subțire. Punem roșiile pasate, sare, oregano, aranjăm roșiile cherry tăiate pe jumătate și câteva bucăți de mozzarella. Câteva fire de ulei de măsline pot face minuni acum.
Punem totul în cuptor pentru 7-8 minute sau cât e necesar, aici intră sentimentul vostru de bucătari în joc. La final punem restul de mozzarella și după două minute punem și rucola și busuiocul. Și punem mâna și mâncăm.