În urmă cu patru ani, în noaptea de 6 spre 7 iunie, am visat-o pe Simona Halep. Nu era pentru prima oară cînd o visam, dar visul din noaptea aceea a avut ceva special, plus că era noaptea dinaintea primei finale de Grand Slam pe care o juca Simona.
În vis, Simona pierduse primul set al finalei, iar al doilea era pe muchie de cuțit (4-4 sau 5-5, ceva de genul ăsta). M-am apropiat de ea și am început să îi vorbesc. I-am spus că trebuie să creadă. În victorie. I-am spus că, aici, dragă Simona, nu mai e vorba doar despre tenis, ci și despre credință, mai ales despre credință. I-am spus, gîndește-te, Simona, cîte s-au întîmplat pentru ca tu să ajungi în finală, un întreg mecanism s-a pus în mișcare numai și numai pentru tine, de ce crezi că Na Li a fost eliminată în primul tur, de ce crezi că Serena Williams a fost eliminată în turul al doilea, de ce crezi că Radwanska a fost eliminată în turul al treilea, toate astea s-au întîmplat pentru tine, și nu poți renunța tocmai acum, e prea tîrziu să renunți, trebuie să crezi, trebuie să crezi, îi tot repetam asta, și, pe măsură ce îi vorbeam (cred că eram invizibil pentru toți ceilalți și răstimpul în care i-am vorbit era situat în afara timpului), Simona descreștea, transformîndu-se într-o fetiță de vîrsta fiicei mele. Asta a fost ultima imagine: o fetiță de patru ani și jumătate pregătindu-se să reintre pe teren pentru a o bate pe Șarapova.
Cu această imagine m-am și trezit atunci, m-am uitat la ceas, era 4.45. M-am dus la bucătărie, am mîncat niște bomboane (eu noaptea mă trezesc să mănînc dulciuri), am băut niște apă și m-am întors în pat. Adormind la loc, visul a luat-o pe alte căi, așa că nu am aflat ce s-a întîmplat pînă la urmă în finala aceea din vis, dar mi-a fost clar că Simona o va învinge pe Șarapova doar dacă va CREDE că o poate învinge.
În finala din 2014, exact ca în visul meu, Simona a pierdut primul set, iar pe al doilea l-a cîștigat pe muchie de cuțit, la tie-break. În cele din urmă, Simona a pierdut finala, 4-6 în decisiv. Nu toate visele devin realitate, după cum bine știm.
(Sursa foto: wtatennis.com)
Astăzi, Simona joacă a treia ei semifinală la Roland Garros. Adversara ei de azi, Garbiñe Muguruza, are deja două titluri majore, un Roland Garros (2016) și un Wimbledon (2017). Simona încă aleargă după primu ei trofeu de GS și senzația mea e că aleargă foarte bine. Meciul de ieri cu Angelique Kerber e o bună dovadă despre tăria fizică și mentală la care a ajuns Simona. Personal, m-am temut mai mult de meciul cu Kerber, decît mă tem de cel cu Muguruza. O să vedem ce va fi, dar oricum e bine.
Azi-noapte n-am visat-o pe Simona, dar poate că o voi visa în noaptea dinaintea finalei de sîmbătă pe care o poate juca fie cu Sloane Stephens, fie cu Madison Keys, deși cel mai probabil cu Stephens. Și, de data asta, sper să ne iasă lovitura aceea în Jung de linie, de pus la rever.
Simonia nu e inca pregatita ptr un grand slam. Poate peste un an. Daca il castiga acum, voi face o profetie, e categoric singurul titlu pe care il va lua in cariera. Daca pierde, probabil se va retrage cu vreo 3 titluri. Punem pariu pe un suc 🙂
Facem pariu, sigur. Doar că nu văd de ce n-ar mai cîștiga încă vreo două dacă îl cîștigă pe ăsta de-acum.
Sa dea Dumnezeu sa ma insel, dar ma tem ca Muguruza va castiga Turneul. Meciul de azi este de fapt Finala. Cine castiga, ia tot. Hai, Simona, chiar daca va trebui “sa tragi din greu la Jung”!
Păi, cred că ar trebui să te temi pentru Muguruza mai degrabă. 😀
Esteeeeeeee!!! M-am inselat!!! Imi schimb numele, o sa ma cheme “Mãr Inselatu’”. P.S: Foarte misto articolul, am uitat sa mentionez la primul comentariu.
E OK :). Mersi! Anul ăsta e anul Simonei. O să cîștige cel puțin un GS. Eu pariez pe două.
Salut, Iulian,
Chiar daca meciul cu Muguruza s-a terminat de o ora, eu cred ca Simona va castiga :-)). Hai si finala :-)! Ne-auzim la razboi, duminica…
Salut, Daniel! Ai o intuiție post festum extraordinară, felicitări! :))
Simona e in finala. Atitudinea ei mentala pare foarte pozitiva acum. Cred ca parteneriatul cu antrenorul australian chiar a ajutat-o sa treaca prin momentele dificile din timpul jocului. A avut de mult taria fizica. Si cred ca oricum, la un moment dat va castiga un turneu de grand slem. Acum sau mai incolo.
Intr-adevar bine scris articolul.
Citește și
Din aceeași categorie
Scrise de...
Producător de muzică. Muzician al producției.
Om bun la toate, dar mai ales la marketing.
Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.
Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.
Cu vocea și chitara la degetul mic.
Master Shifu în ale istoriei.
Spirit critic. Regizor.
LogOutist profesionist.
Scandinavi din România.
Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.
Spirit ludic și gastronom liric.
Muzică. La Control.
Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.
Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.
Iubitor de păsări și alte animale.
noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem
Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.
Știrist. Cinefil convins.
Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.
Stăpâna hohotelor de surâs.
Antlover: pe urmele furnicilor.
Războinic de tot RîSSul.
Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.
Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.
Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.
Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.
Muzician de cuvînt.
Profă de Română de România.
De la Guerrilla de Dimineață până seara.
Cogito Ego Sum.
Spirit multifuncțional, atins de Febre39.
Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.
Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)
Liniștitor, fără efecte.
Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.
Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.
Îndrăgostită de toate cele care nu există.
Maestru biciclofonist.
Iubitor de fluturi.
Poetă, librar şi încă ceva.
Progresare humanum est.
Cu știința-n sânge.
Zînă online. Dar și offline.
Vinyl, Rum, Tapas & Wine