Între 23 și 25 iunie, toate drumurile duc la Dunăre! Mai precis, la Călărași, Parcul Central & Plaja Mare. Un weekend cu activități și ateliere dedicate protecției mediului, sporturi acvatice, muzică și bucătărie vegetariană, într-un eveniment internațional cu invitați din țările dunărene semnat de asociațiile MaiMultVerde și H2Org Germania.
Azur, Paulina, Balkan Taksim cântă pe plaja Tineretului din Călărași, la Festivalul Dunării „Cu apele curate”, alături de alți 3 artiști din Ucraina și Austria: Zack Zack Zack (Austria), Chillera (Ucraina) și Plasticphonia by Crystn Hunt Akron (Austria). Concertele care vor încheia cele două seri de festival oferă un sound balcanic, cu particularități etnice specifice țărilor dunărene.
Festivalul reprezintă o nouă oportunitate pentru a vedea Dunărea cu mintea proaspătă și pentru a-i admira frumusețea, dar și pentru a demonstra că ne putem distra în natură fără să lăsăm urme: fără plastic de unică folosință, cu puncte de colectare separată a deșeurilor și cu mâncare vegetariană. Lumea, așa cum ne-am dori-o, într-un festival.
Apa este mișcare. Dunărea este mișcare. Așa că Festivalul Dunării pune în prim-plan și pasiunea pentru sport, în cadrul apropierii de natură. Descoperă o mulțime de sporturi care au legătură cu apa: SUP (stand-up paddle), înot, gimnastică acvatică, volei, caiace.
Plasticul nu are ce căuta în Dunăre
Acesta este mesajul comun al celor care participă anul acesta la Festivalul Dunării Cu Apele Curate. „Festivalul Dunării este o mare oportunitate de a reuni ONG-uri din diferite țări dunărene și de a lucra împreună pe problemele relevante de mediu, de a stabili contacte, de a iniția proiecte și de a formula cereri către clasa politică și societate.” spune Mario Kümmel, project manager H2Org Germania, unul dintre principalii contribuitori ai festivalului. Mario a pus pe agenda publică problema poluării Dunării încă de la începuturile organizației, prin proiectul Clean Danube, în care Andreas Fath a înotat întreaga distanță a Dunării, de la Pădurea Neagră la Marea Neagră.
Dunărea reprezintă o regiune centrală culturală și un spațiu public ce unește locuitori din 10 țări. Tocmai de aceea evenimentul de la Călărași va aduce la aceeași masă autoritățile, comunitatea locală și internațională – pentru a descoperi cum se pot susține reciproc în lupta împotriva deșeurilor de plastic din ape și a crea noi oportunități de petrecere a timpului în apropierea fluviului.
Intrarea la festival este gratuită. Detalii și rezervări pe www.festivaluldunarii.ro.
***
Plăcut de Radio Guerrilla.
Super frumos