Cum să ai vacanță de vară iarna

Până în urmă cu vreo 5-6 ani nici măcar nu îndrăzneam să mă gândesc că aș putea avea în timpul iernii o vacanță de vară. Asta pentru că nu mi-am dat voie să gândesc în direcția asta. Mă bucur nespus că m-am înconjurat de oameni care m-au ajutat să-mi construiesc viața altfel și tocmai de aceea vă povestesc și vouă acum și aici despre asta că, poate cine știe, vi se face și vouă viața mai frumoasă.

În ultimele ierni am tot mers în Turcia, în zona Alanyei, e la vreo 100 de kilometri de Antalya. De obicei se merge în a doua jumătate a lunii februarie până pe la jumătatea lui martie. Zic că se merge pentru că în perioada asta suntem cei mai mulți care mergem din România acolo. Eu am stat și când n-au fost prietenii din țară alături de care să pedalez și tot fantastic a fost pentru că la cycling camp-urile organizate de Velo Alanya se vorbește o limbă de circulație internațională: ciclismul. Și mereu găsești pe cineva alături de care să descoperi Turcia din vârful pedalelor.

Dincolo de condițiile pe care le ai la cel mai bike friendly hotel la care am fost eu până acum, Justiniano De Luxe Resort, trebuie să ai în vedere că în acestă perioadă a anului, februarie-martie, temperaturile se încadrează acolo între 16-17 grade C și 22-24 de grade C. Într-un an au urcat chiar până la 27 de grade C. Asta în timp ce în Romania erau -20 de grade C. În plus, șoferii turci sunt foarte atenți cu cicliștii. Iar acolo vin echipe de ciclism din toată lumea să se antreneze. Iar respectul față de cicliști e un mare plus de luat în calcul.

E bine să te pregătești să întâlnești tot felul de sportivi acolo, pentru că dincolo de cicliști și triatloniști, la ce pregătesc în fiecare an cei de la Velo Alanya apelează și cei care practică alte sporturi și doresc condiții prietenoase de antrenament. Acum acolo încep să înflorească pomii. Atmosfera e tare plăcută, iar apa Mării Mediterana e destul de caldă încât să te bălăcești în februarie. Dacă vrei să te bălăcești în apă foarte caldă ai la dispoziție o piscină interioară. Și mai ai o sală de sport, saună uscată și hamam.

Iar dacă există cerere se organizează și concursuri în cadrul cărora îți poți vedea nivelul de antrenament. Traseele sunt potrivite mai degrabă bicicletelor de șosea, dar sunt și trasee de MTB. Chiar lângă hotel este amenajat un traseu de tip XCO pe care se organizează competiții sau se antrenează cei care sunt orientați către sporturile de munte.

Traseele de șosea recomandate pot ajunge și la 150 de kilometri cu 3000 de metri diferență de nivel sau chiar mai mult. Dacă nu vrei să urci spre munte te poți plimba pe coasta Mediteranei unde e mereu cald și bine. Dacă se întâmplă să plouă se usucă foarte repede. E o climă diferită de ce a cu care suntem noi obișnuiți în România.

De anul acesta au fost puse la dispoziția doritorilor și cazări în Alanya sau Side. Ambele localități oferă șansa de a interacționa cu istoria Turciei. În Side este și un Colosseum de pe vremea romanilor, iar în Alanya puteți vizita o cetate impresionantă. O puteți vedea și de sus dacă vă încumetați la un zbor cu parapanta de care am primit eu cadou de ziua mea anul trecut. Și, evident, că puteți merge și în Antalya unde e mai aerisit decât e vara.

Cu alte cuvinte n-ai cum să te plictisești. Sunt multe locuri de vizitat. Îți poți închiria o mașină și poți străbate toată zona dacă vii însoțit. Nu uita că cei de la Velo Alanya asigură și transfer de la aeroporturile din Antalya și Gazipașa. Pentru tine și bicicleta ta dacă e cazul.

Sper că v-am făcut poftă de o vacanță de vară iarna asta. Pentru că ar fi păcat să nu vă bucurați de o astfel de experiență.

Ar mai fi de zis doar că, deși prețurile au crescut și acolo, tot e mai ieftin decât pe la noi. Și pregătiți-vă să descoperiți Turcia altfel decât o știți în plin sezon. În poza de mai jos e bunul meu prieten Mustafa Kemal Cafendai, cel care se ocupă de tot ce v-am povestit mai sus.

Eu am început deja să îmi fac bagajele. Abia aștept să ne vedem acolo!

 

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine