Ashaine White – White Flag

Ashaine White (pronunțat Ash-ay-nee) este o artistă și o compozitoare, născută și crescută în Londra. Ashaine a crescut cu muzica Ellei Fitzgerald, datorită mamei sale, care a susținut-o mereu în parcursul său muzical. Artista susține că încă de mică a știut că va deveni muzician, scopul ei fiind să onoreze cântărețele de culoare prin operele ei.

În 2021 a lansat albumul de debut, Fairytales, care a stârnit numai reacții pozitive din partea criticilor britanici. Un an mai târziu, în 2022, artista a fost nominalizată la categoria ”Best New Artist” la premiile Ivors Academy Rising Star. La câteva luni de la lansarea materialului, mai multe piese au intrat în playlist-ul celor de la Kerrang! Radio sau BBC 6Music.

Printre influențele ei muzicale se numără artiști și trupe precum: Ella Fitzgerald, Erykah Badu, Jill Scott, D’angelo, Radiohead & Nirvana. Ea susține că stilul pe care îl abordează în piese este un melanj perfect între soul și grunge.

Pe lângă cariera sa de muzician, Ashaine este și producătoare, dar are și propriul ei podcast ”Conversations With…”, în care vorbește alături de invitați din lumea jazz-ului și a soul-ului.

În prezent artista lucrează la albumul de debut. Cea mai nouă piesă a ei se numește White Flag.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău