Desperate Journalist – You Say You’re Lonely

Desperate Journalist este o trupă de post-punk, formată în 2012, în Londra. Trupa s-a format la inițiativa chitaristului și basistului, după ce au părăsit proiectul anterior. Numele trupei face referire la un live al celor de la The Cure, în care au redenumit piesa Grinding Halt, drept ”Desperate Journalist in Ongoing Meaningful Review Situation”. După mai multe seri de exersat, cei doi și-au dat seama că mai au nevoie de oameni, așa că la scurt timp, Desperate Journalist a devenit un cvartet.

Trupa și-a făcut prima dată apariția pe scenă, la începutul anului 2013, în clubul Silver Bullet din Finsbury Park, în cadrul unui jam session de grunge. Doi ani mai târziu, au lansat albumul de debut, auto-intitulat, ce a atras atenția mai multor critici britanici. Astfel, la finalul lui 2015, au semnat cu cei de la Fierce Panda Records.

Prin 2017 au lansat cel de-al doilea album, Grow Up, iar imediat după lansare, au plecat într-un turneu de promovare prin Europa și Marea Britanie, având numai show-uri sold-out. Câteva piese de pe material au ajuns în rotația celor de la BBC Radio 1 și Radio 6Music. În 2018, au bifat și câteva festivaluri, precum Wave-Gotik-Treffen, Tramlines sau Benicassim.

Până în prezent au lansat 5 albume, iar acum se află în turneu prin Asia.

Cea mai nouă piesă a lor se numește You Say You’re Lonely.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău