RVG – Don’t Take It Badly

RVG este o trupă de indie-rock și post-punk formată în 2015, în Melbourne, Australia. Inițial trupa era doar proiectul solo al artistei Romy Vager. Numele este un acronim pentru Romy Vager Group și este un tribut adus formației The Patti Smith Group. Ulterior, după ce i s-au alăturat ceilalți trei membrii, numele a fost redus la RVG din dorința vocalistei de a pune reflectorul asupra formației ca întreg.

În octombrie 2017, cei patru au lansat albumul de debut, A Quality Of Mercy, iar la scurt timp au semnat cu label-ul australian Ivy League Records. Albumul a fost înregistrat live în pub-ul The Tote din Melbourne și a fost publicat pe pagina trupei de Bandcamp, fără a fi promovat. La finalul anului aceluia, au plecat în primul lor turneu prin Australia.

Anul trecut, în 2023, trupa a publicat cel de-al II-lea album, Brain Worms, descris de Rolling Stone Australia ca fiind “un album monumental”. Materialul a fost premiat la AIR Awards 2024 ca fiind cel mai bun album independent al anului. Câteva piese au intrat chiar în rotația celor de la Triple J Radio.

În prezent se află în turneu prin Marea Britanie și Europa. Cea mai nouă piesă a lor se numește Don’t Take It Badly.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău