Charlotte Plank – stargirl

Charlotte Plank este o artistă și o compozitoare, născută în Australia și crescută în Londra. Charlotte a fost expusă încă de mică la muzica Drum and Bass, datorită părinților ei, foști raveri în anii ’90, dar și datorită unchiului său, fost DJ în perioada aceea. Astfel, în 2019, artista a absolvit Notting Hill Academy of Music, fiind hotărâtă să-și construiască o carieră în industrie.

În 2020, în plină pandemie, Charlotte s-a închis în casă și s-a apucat să lucreze la primele ei piese. Un an mai târziu, a lansat primele două single-uri Don’t You Know și Hate Me. Cele două piese au atras atenția publicațiilor britanice, iar la scurt timp, Charlotte a semnat cu cei de la Black Butter Records.

În 2023 a lansat albumul de debut, InHer World, iar imediat după lansare, a plecat în primul ei turneu prin Marea Britanie. La finalul anului, a lansat, alături de artiștii Rudimental și Vibe Chemistry, single-ul Dancing Is Healing, care a ajuns pe locul 5 în top-ul UK Singles Chart.

Printre influențele ei se numără trupe și artiști precum Fleetwood Mac, Sam Fender, Keith Flint, Oribta, Bicep, plus mulți alții. Artista își definește stilul ca fiind un mix între grunge și jungle, denumit de ea ”grungle”.

În prezent lucrează la al doilea album. Cea mai nouă piesă a ei se numește stargirl.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău