Irina Mar – City Lights

Irina Mar, sau după numele ei din buletin, Irina Bucescu, este o artistă și o compozitoare născută și crescută în Iași, România. Irina și-a început cariera artistică de la doi ani, când jucat în primul ei lungmetraj. La cinci ani a început să studieze pianul și s-a apucat să compună primele verusuri, la scurt timp după aceea. A absolvit Universitatea Națională de Teatru și Film din București, dar încă din facultate, a colaborat cu regizori precum Victor Ioan Frunză, în diferite proiecte teatrale.

De-a lungul carierei sale, a susținut concerte cu diverse trupe, cea mai importantă fiind trupa pentru care a fost compozitoare și solistă, și anume, Temple Invisible. Alături de aceștia, Irina a cântat la diverse festivaluri din România, precum Electric Castle, Untold, TIFF, Electronic Beats sau Street Delivery, dar și în orașe din afară, precum în Londra, Paris și Hamburg. Cu Irina la voce, trupa a lansat două albume, iar mai multe piese de pe acestea au ajuns în playlist-urile BBC Radio 6 – Marea Britanie, Amazing Radio – Marea Britanie, Reprezent Radio – Marea Britanie, plus multe alte posturi de radio din SUA, Rusia, Danemarca, Australia, Franța și Portugalia.

 În prezent, Irina se concentrază pe proiectul ei solo, în care activează alături de Daniel Olteanu (BVS), iar acum lucrează la albumul ei de debut.

Cea mai nouă piesă a ei se numește City Lights.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău