La fel ca data trecută când ne-am auzit la acest jurnal săptămânal, voi începe cu un citat. Este unul care însumează mai toată experiența de aici din Guerrilla CAMP, de la modul în care au fost alese ideile de business până la modul în care principalii actori au îndrăznit să le pună în scenă:
”Cele mai bune start-up-uri vin în general de la tipi care au găsit soluția de a scărpina o mâncărime.” —Michael Arrington, fondator TechCrunch.
Suntem în plin august și pentru că suntem la capătul primului modul (ciclu?) de aici din CAMP, poate că ar fi fain să vă spun ce văd eu la fiecare business:
Re-Cycled– o idee care are potențialul de a rezolva marile probleme ale ambalajelor din plastic din țară și din București. O idee care își are originile astăzi, însă privește strict către viitor.
Alter Ego Technology– mizez atât de mult pe agitația băieților și pe felul expansiv în care își promovează ideea, încât mi-e foarte ușor să văd produsul finit: liniștea patronului care îi contractează. MINUNAT.
Visage Cloud– ideile bazate pe recunoaștere facială pot veni în ajutorul tuturor, fie că sunt firme sau oameni simpli, ca mine. Rezolvarea unor situații complicate a fost atât de bine simplificată de băieți, încât mi-e greu să cred că este cineva care nu își doreste asta în sediu.
Nano Terra – E o idee pe care va jur că am citit-o când aveam 10 ani într-o carte de povestiri S.F. “Pădurile de metal ale viitorului” – ele își trăgeau seva fix din ideea că o substanță care acoperă o suprafață poate produce la fel de mult oxigen ca un copac.
Swip.ro – O platformă care mă poate scăpa de griji. Pentru că oricine își dorește o singură factură, la tot. În plus, funcționalitățile gândite de oamenii ăștia sunt fascinante.
Vagonut – Un business cu gust. Eu așa i-am spus Biancăi și va jur că tot ce iese din mâna acestei fete are gust. Și da, trimiteți-mă pe o insulă pustie doar cu mâncarea ei și “Sorin cel care mananca doar de post” scrie pe mine. Voi crește animale doar pentru a-mi alunga singurătatea.
MamaHUB – Am multe mame în jurul meu și în viața de zi cu zi, iar acum ele au venit și la radio. Îmi place entuziasmul și permanenta deschidere către nou a fetelor. Probabil că dintre toate, această idee a început mai întâi în suflet și nu în minte.
Gentlemen Works – Băieții ăștia sunt extraordinari. Din bube, mucegaiuri și noroi ei reușesc să creeze unele dintre cele mai faine lămpi sau corpuri de iluminat pe care le-am văzut. Steam punk is not dead! Respect!
LiveCare – Elena și ideea ei de a salva lumea m-a prins. Și nu de azi, de ieri, ci cu mult înainte să ajungă ea aici. Un cip care să elimine un harnașament și care să îl pună pe medic în gardă, de la mile depărtare, e o chestiune care, în anii ‘90 părea un SF greu de atins.
Fashion Mobile Store – Ideea asta vine ca o continuare firească a unui business care și-a câștigat piața. Important și frumos e că mereu gasețti o cale de extindere. Așa că familia Țurcanu nu numai că a adăugat +1 la membri așezați la masă, dar au gândit un plan mobil și fezabil pentru afacere: o călătorie în lumea hainelor. Cu un camion.
Punct pe i – Avocații sunt deja invidioși pe ei. Spun că e o idee care le-ar putea lua din… bani. Eu mă bucur! E momentul să retehnologizam fiecare segment din societate. Bravo, Adeline și Răzvan!
Gastroteca – Mi-a plăcut că Iuliu a venit pe o nișă. Pe nișa oamenilor care nu vor prea multe complicații. Vor gramaj. Vor porție, vor rapiditate! Vor eliminarea drumului la piață. Iuliu va livra ideea asta și viața unora va deveni mai ușoară.
Teen Tank – sunt cei mai tineri reprezentanți din Guerrilla CAMP și sunt și cei mai volubili. Faptul că sunt abia la început de facultate și că fac parte din generația celor “născuți cu tableta în mână” vă poate da o explicație clară la întrebarea “de ce sunt atat de buni la VLOGGING?” 🙂
Hire UP – Acum mai bine de 20 de ani, toată ideea Mihaelei se baza pe PCR – Pile, Cunoștințe și Relații. Astăzi, tehnologia schimbă atitudinea angajatorului și mai ales modul de a alege colaboratorii. Îți țin pumnii, Miki!!
AgriCloud – Dacă se putea pune în practică ideea lui Marcel mai repede de anul 2000, astăzi România era din nou Grânarul Europei. Dar cum niciodată nu e prea târziu, Marcel aduce 2.0-ul în agricultură și în observațiile agronomilor.
Vă țin pumnii, băieți și fete!