UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice intră în cea de-a doua zi. La ARCUB Gabroveni, locul în care teatrul, arta vizuală, dansul și literatura se întâlnesc timp de 10 zile și se joacă, se lecturează și încântă. Programul de astăzi stă în felul următor:
19:00 – THE FEVER, regia Lars Norén (durată 1h 20min), Sala Bolți
Și cea de-a doua zi se deschide tot cu spectacolul The Fever, al dramaturgului Lars Norén, după un text de Wallace Shawn. The Fever spune povestea unei femei înstărite din New-York care lasă în spate orașul care nu doarme niciodată pentru a călătorii în colțuri ale lumii în care sărăcia stă martoră a paradoxului nedreptății economice. Umorul imprevizibil se împletește cu dramatismul întrebărilor de un realism supărător în această călătorie de forță în care Simona Măicănescu strălucește. Dacă l-ați ratat ieri, azi nu mai există scuze. De data aceasta, însă, se va juca în limba franceză.
20:00 – Conu’ Leonida față cu reacțiunea, regia Florin Niță (durată 1h), Sala Arce
Cristina Casian, Florina Gleznea și Ionuț Grama sunt protagoniștii clasicii bucăți de dramaturgie semnate de I.L. Caragiale, care prinde viață într-o interpretare nouă, semnată de Florin Niță. Cu mult umor și un aer proaspăt, spectacolul prezintă prezintă un cuplu de bătrâni care crede cu fervoare tot ce se spune la canalul preferat de televiziune. Spectacolul face parte din secțiunea concurs. Îi dorim baftă!
21:00 – În doi, regia Alexandru Nagy, după un text de Matei Vișniec (durată 5×15 min), În mașină
Și pentru iubitorii de atipic și diferit, În doi se joacă și în această seară, tot în reprize de câte 15 minute, tot în mașină. În mașină încap 3 spectatori și astfel, În doi devine în cinci și o experiență memorabilă. Fiecare tură în mașină cu cei doi actori prezintă o discuție diferită, o interacțiune între el și ea, o problemă de cuplu universală, un text despre tandrețe cu diferitele ei semnificații.
21:00 – Produse domestice, regia Ioana Păun (durată 1h 30min), Sala Mare
Produse domestice este un spectacol din secțiunea concurs și este bazat pe o poveste reală și pe investigația întregului sistem de plasare a forței de muncă în România. Spectacolul regizat de Ioana Paun, pus în scenă în limba engleză, spune o poveste reală despre o realitate dureroasă și, din nefericire, tot reală. De neratat.