Ritmul este omniprezent. Chiar dacă e atît de slab încât e imperceptibil uneori, auzi sunete oricum. Avem un soundtrack absolut continuu la viață, ca un radio care bagă și chestii vechi, recurente de care te-ai săturat, hit-uri old school care îți acesează cotloane ale memoriei de care nu (mai) erai conștient, dar și track-uri de ultimă oră, care încă nu au fost puse nicăieri pe hârtie, pe bandă sau pe soundcloud – și pentru care, involuntar, faci loc pe hardul mental. Sau, mai exact, viața îți face un remix al sunetelor/stărilor preferate/detestate/incidentale chiar în timp ce le asculți/trăiești, în funcție de activitatea neuronală, de tensiunea arterială, de zgomotul de afară, de nivelul zahărului din sânge sau de ce bei în momentul ăla etc., dar totul se petrece pe beat.
Ca niște adevărați specialiști în gradarea acțiunii și emoțiilor, în arta caracterizării și a dialogului, în realizarea momentelor de suspans și a marilor confruntări, cei trei timișoreni de la BAB narează sonor creând o frescă a momentului, care poate va ajuta antropologii din viitor să răspundă la întrebarea: ce făceau, ce/cum simțeau lighioanele urbane pe Pământ, în 2018?
Chiar dacă proiectul BAB are doar 4 ani de existență, timp în care au lansat(aproape în taină) un EP(Seeing) și 2 LP-uri(Ahead și In Between), trio-ul de pe Bega a găsit de cuviință să reia o parte dintre piesele de pe cele 2 albume, să le rafistoleze, să le reinterpreteze într-o altă cheie și să le strângă într-un EP de sine stătător: Rework.
Unsaid – exercițiu terapeutic de tratare a depresiilor post- limitărilor-de-orice-natură, post-revoluții-ratate, post-eșecuri-artistice etc.
Time – una dintre misiunile artei este depăsirea morții, doar că orice muncă de creație este cronofagă și-ți dă falsa senzație că ai mai puțin nisip în clepsidră comparativ cu restul civililor, când, de fapt, este invers.
Dreams – posibil ca piesa să aibă un efect curativ în depistarea/rezolvarea crizelor de identitate și/sau pentru tratarea crizelor emoționale/profesionale/spirituale
The Story of a Town – subtilități citadine: amatorul crede că vorbele și notele lui fac frumusețea, dar maestrul știe că muzica sa este doar vehiculul în care se află frumusețea.
Escape – pentru unii dintre noi, nevoia de evadare din cotidian(chiar și în propriul cap) poate fi o boală incurabilă, în stadiu terminal, iar prezentul doar un inutil placebo. Cercetările continuă.
Dacă proiectul BAB ar fi avut șansa de a se naște în occident sau într-o zonă geografică ce susține autentic și organic artiștii/muzicenii, galonata trupă britanică The XX ar fi părut acum doar o palidă copie a timișorenilor.