ROADESIMERINDE.RO

ROADESIMERINDE.RO
Roade și merinde este brandul promovat de S.C. LOCAL HUB S.R.L.

Misiunea noastră este să stimulăm comunitatea din jurul Municipiului Iași și regiunea Nord-Est și să construim un sistem regional sustenabil și echitabil de mâncare.

S.C. LOCAL HUB S.R.L. este un centru alimentar (food hub) care distribuie produse locale țărănești cu ingrediente naturale și reale de la fermele țărănești mici din județul Iași și județele vecine – sprijinind un sistem sănătos, vibrant de consum al unor merinde locale

Preluăm comenzile dumneavoastră prin magazinul online www.roadesimerinde.ro, e-mail: comenzi@romerinde.ro pe pagina https://www.facebook.com/roadesimerinde/ sau telefon: 0232.709.511 (de luni până vineri, între orele 10:00-15:00).

Inițiativa Roade și Merinde aparține sectorului ONG iar profitul realizat va fi dedicat unor proiecte sociale și pentru dezvoltare comunitară implementate de Fundaţia Centrul de Mediere și Securitate Comunitară.

Produse
Roadele fermierilor noștri sunt culese din exploatații mici de câțiva ari sau altele mai mari de câteva hectare, incluzând livezi, solarii și culturi în câmp. Merindele și băuturile noastre sunt făcute local, după rețete tradiționale sau inovative, fără conservanți artificiali sau aditivi.

Cine sunt producătorii Roade și Merinde
Producătorii selectați sunt fermieri mici din județul Iași și județele învecinate cu acesta, respectiv Botoșani, Suceava, Vaslui, Neamț și Bacău. Fermierii care colaborează cu noi încearcă să își vândă produsele în municipiul Iași, principala piață de desfacere a produselor agricole proaspete sau procesate. Produsele procesate sub formă de sucuri, conserve, dulcețuri, siropuri, procesează legume și fructe din județul Iași, iar unele fructe de pădure și ciuperci sunt recoltate și din zona montană sau pădure a județelor Neamț și Suceava.

Producătorii noștri sunt agricultori din generație în generație, dar avem și câțiva tineri iubitori de hrana sănătoasă, locală, care au început să își hrănească proprii copii cu rodul pământului din grădina proprie, și apoi s-au specializat și au început să producă și pentru alții.