100K Walk 2021 – a treia ediție – se rezolvă tot prin mers

Pentru al treilea an consecutiv avem șansa de a ne descoperi sau redescoperi pe noi înșine în cadrul unui eveniment care e pe de o parte provocare, iar pe de alta implicare. Provocarea vine în parcurgerea celor 100 de kilometri în mers sau alergare în 37 de ore. De sâmbăta 19 iunie 2021 ora 07:00, până duminică 20 iunie ora 20:00. Implicarea apare atunci cand călătoria este dedicată celor din comunitatea în care ne dezoltăm/existăm care au nevoie de ajutorul nostru. Implicarea e simplu de realizat: printr-o donație. Vă las toate detaliile mai jos și aștept să vă oferiți șansa de a face măcar o dată în viață această călătorie alături de noi. Noi, adică eu ( Memo ), Andrei Gligor, Geroge Baltă și Daniel Osmanovici – nucleul 100K Walk, o vom face pentru a treia oară. Și o vom repeta în fiecare an, până suta va deveni zece, iar noi, ușor, ne vom trece.

„Atunci când vrei să faci fapte bune, nimic nu îți poate sta în cale. Fiecare pas pe care-l faci pentru binele altcuiva este motivația următorului și tot așa. De aceea, în weekendul 19-20 iunie vom parcurge un traseu de 100 kilometri pentru a contribui la susținerea activității depuse de HOSPICE Casa Speranței și pentru a oferi îngrijire paliativă gratuită și copiilor și adulților cu o boală incurabilă, celor care li s-a spus “ne pare rău, nu mai e nimic de făcut“.

Pentru că 100K Walk este o călătorie din interiorul nostru către destinele celor din jur care au nevoie de ajutor.

Cine suntem noi? Suntem George Baltă – rugbist, alergător, imobilizat în scaunul rulant; Memo (Sebastian Vrînceanu) – om de radio (Radio Guerrilla), pasionat de biciclete, comentator de evenimente sportive; Andrei Gligor – ultramaratonist de fapte bune – singurul român (și printre foarte puținii din lume) care a alergat prin 7 deșerturi de pe 7 continente în curse extrem de dure și Daniel Osmanovici – alergător, om de tv, tată a doi copii.

George Baltă: „Mi-aș dori și te rog să îți faci puțin TIMP ca să citești următoarele rânduri.

În urmă cu ceva ani am aflat de Robert Cadar, mulți dintre cei care aleargă cu siguranță ați alergat alături de el, îl știți.

Am făcut-o și eu, am alergat pentru el și alături de el la București și la Cluj

Am alergat cu el ca să-i fiu alături în “cursele” dure pe care le ducea cu cancerul, boală care din păcate a câștigat ultima lui cursa.

Sunt mulți care spun că în fața mea nu ar trebui să se plângă când conștientizează că problemele lor sunt niște fleacuri pe lângă ce trăiesc eu.

La fel gândesc și eu când văd ce lupte dure duc semenii noștri cu viața, oamenii ăia care într-o zi aud “Mai ai de trăit atâta TIMP…”

Pe 19-20 Iunie plec iar în cursa de 100 de km, nu singur, ci alături de Daniel Osmanovici Andrei Alexandru Gligor și Memo Sebastian Vrînceanu.

Este o cursă grea, care doare tare și în care avem nevoie de sprijinul vostru.

În acest an, vom face pași pentru HOSPICE Casa Sperantei, fundație care încearcă ca toți pacienții cu boli incurabile să beneficieze de servicii adecvate de îngrijire paliativă.

Ține și de noi să îi mai ținem printre noi pe cei care duc luptele astea grele.

Donațiile se pot face aici.

Eu vă mulțumesc și îmi doresc să ne fiți alături și de această dată!”

Andrei Gligor: „Cu toții ne-am dorit cel puțin o dată în viață să putem da timpul înapoi. Fie să-i putem revedea pe cei pe care i-am pierdut, fie să luăm înapoi un gest nepotrivit, o vorbă care a durut. 

Anul acesta 100K Walk este despre a da timp celor de lângă noi. Despre a ridica privirea din pământ și a arăta că ne pasă. Despre gesturile acelea mici, care fac diferența.

Pe 19-20 iunie, alături de George Baltă, Memo Sebastian Vrinceanu și Daniel Osmanovici voi parcurge 100 de kilometri în speranța că pașii noștri și suportul vostru, al tuturor, vor oferi puțin timp celor care se luptă să rămână printre noi. 

Împreună cu HOSPICE Casă Speranței 𝐟𝐚𝐜𝐞𝐦 𝐩𝐚ș𝐢 𝐜𝐮 𝐫𝐨𝐬𝐭!

Donațiile voastre pot schimba vieți!”

Daniel Osmanovici: “A fost o dată ca nici o dată… așa încep toate poveștile copilăriei mele și cred că ale tuturor. Am avut TIMP să le citesc pe toate când eram mic. Am devenit tată și am avut TIMP să citesc poveștile copilăriei mele copiilor mei. Acum …vreau să am TIMP pentru citit povești când voi deveni bunic.

Acum ceva TIMP l-am întâlnit pe Memo care a vrut să schimbe ceva și nu voia să fie singur. De ceva TIMP eram prieten cu Andrei, iar din 2015 am avut TIMP destul să mă împrietenesc cu George și destul TIMP să învăț lucruri de la el și de la ceilalți.

De ce am făcut aceasta introducere? Păi anul asta am (re)descoperit ce înseamnă HOSPICE Casa Sperantei și indiferent dacă știți sau nu… ei se ocupa cu TIMP-ul pe care încercă să îl facă cât mai plăcut posibil pentru cei care nu mai ajung să citească povesti, pentru cei cărora nu li se mai pot citi povesti, pentru cei care…

Uite așa noi patru care formăm nucleul 100K Walk vrem sa facem ceva …la nivelul întregii planete e ca mișcarea unei furnici, dar pentru mușuroiul nostru …contează ca vom da la roțile a două scaune!

Da DOUĂ pentru că George nu va fi singur, 33 de km fiecare dintre noi trei vom sta alături și vom escalada bordurile Bucureștiului, vom avea dureri de spate si bătături și vom avea nevoie de mame pentru a ne obloji.

Ce vrem de la voi, pentru că vrem ceva, este să donați și să nu ne lăsați singuri. Dacă suntem mulți …devenim vizibili si dacă suntem mai mulți schimbam ceva.”

Memo: “De curând am fost întrebat ce reprezintă 100K Walk pentru mine. Am raspuns fără ezitare că e o datorie morală pe care o am față de cei între care sunt vesel/trist/fericit/obosit/liniștit /împlinit etc. Mai apoi am reflectat la răspunsul meu și mi-am dat dreptate. Am raspuns instinctual. Instinctul e cel care te face să întinzi mâna să-l prinzi pe un necunoscut care alunecă în fața ta. Că doar nu-l împingi să cadă mai rău. E instinctul de conservare al speciei. Funcționează dacă ai TIMP cât să ai grijă de tine și, încă un pic de TIMP, pentru a putea avea grijă și de alții. De asta vă rog din nou să vă mai faceți încă un pic de TIMP și pentru alții. Asta după ce vă dați vouă 37 de ore pentru a parcurge distanța care reprezintă pentru voi 100 de kilometri la 100K Walk 2021 .

Anul acesta dăm împreună un pic de TIMP pentru cei care sunt în îngrijirea celor de la HOSPICE Casa Sperantei. Un pic de TIMP care să le dea posibilitatea de face cu demnitate ultimii pași alături de lumea pe care o avem cu toții.

Și data asta, împreună cu Daniel Osmanovici, George Baltă și Andrei Alexandru Gligor ne unim puterile în același ideal. Și sperăm să veniți cât mai mulți alături de noi în povestea asta. Pentru că, da, este o poveste.

Un pic de TIMP puteți oferi și în link-ul de aici.

Iar dacă vă alăturați nouă și pe grupul de Strava suntem oficial notați în aceeași “carte” 100K Walk 2021.

Împreună facem minuni.”

Fiecare dintre noi, Andrei, Daniel și Memo, vom sta într-un scaun rulant prin rotație pe parcursul celor 100 de kilometri. În fiecare moment, doi dintre noi vom fi în scaun rulant, iar ceilalți doi vor împinge scaunul rulant. Pe parcurs, ni se vor alătura mai multe persoane publice care ne vor susține din 10 în 10 kilometri. Asta pentru că vrem să scoatem în evidență cu această ocazie și cât de greu accesibilă este o capitală europeană pentru o persoană imobilizită într-un scaun rulant.

Ideea e simplă: trebuie să parcurgi 100 de kilometri în mers sau alergare de sâmbătă dimineață ora 07:00 până duminică seară la ora 20:00. Ai la dispoziție 37 de ore pentru a te lupta cu tine să poți ajunge să acoperi această distanță. Oriunde în lume te afli în momentul parcurgerii celor 100 de kilometri. Pentru că asta face ca 100K Walk să fie accesibil oricui: nu trebuie să fii într-un loc anume sau pe un anumit traseu pentru parcurgerea distanței. Și astfel, deși mergem separat, pașii ne duc în aceeași direcție. Posibil să nu poți parcurge întreaga distanță anul acesta. Măcar știi cu ce te vei lupta anul viitor. Asta e dimensiunea sportivă.

Mai e dimensiunea de implicare socială sau, cum îi zicem noi, afectivă. Pașii pe care îi facem noi cei de pe grupul de Strava se adună în kilometri pe care ne dorim să-i vindem pentru a strânge fonduri pentru Hospice Casa Speranței.

Poți fi alături de ei și de noi printr-o donație aici.

Practic, ca să te „înscrii” la 100K Walk 2021 trebuie să faci o donație pentru cei îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței și mai trebuie să te înscrii în grupul de Strava 100K Walk și să îți descarci activitatea din 19 și/sau 20 iunie 2021 acolo.

În imaginea de mai jos, fata din stânga e Ioana Mihuț de la GoldNutrition Romania. Noi i-am spus că absolut toți cei atinși de 100K Walk, indiferent de care parte se află, beneficiză de schimbarea destinului. În bine. Într-un fel de bine la care n-ai știut cu să te gândești.

Ioana Mihuț: „Iubesc toate proiectele în care mă implic și nu există nici unul în care să nu pun suflet, poate exagerat uneori. Totuși, sunt unele care ma sensibilizează, care îmi dau speranțe, speranțe mari că minunile există și că se vor manifesta pentru cei care au nevoie și pentru noi toți ceilalți pentru care nu există bucurie mai mare decât aceea de a culege laurii unor vise implinite.

Goldnutrition m-a adus iar lângă oameni frumoși, cu care aș sta zile întregi de vorbă ca să găsim idei, să împărtășim viziuni de scopuri mărețe. Nu poți trăi într-o comunitate și să ramâi pasiv. Aportul fiecăruia dintre noi contează și de la premisa aceasta s-a născut 100K Walk, un eveniment despre conștientizare dedicat anul acesta lucrurilor frumoase din HOSPICE Casa Sperantei.

Pe 19-20 iunie Memo, Daniel, Andrei și George fac pași pentru a schimba destine. Efortul este uriaș dar motivația lor este frumoasă și puternică.

Sunt recunoscătoare pentru toată călătoria care m-a adus alături de ei în acest proiect!”

Poveștile edițiilor următoare de 100K Walk le putem scrie împreună.
Pentru că împreună avem mai multă putere. Iar mai multă forță poate aduce mai multă bucurie. Mai multă normalitate.

100K Walk – Solvitur Ambulando – It is solved by walking (Se rezolvă prin mers) – 19-20 iunie 2021.

100K Walk se bucură de sprijinul Trisport, Gold Nutrition, On Romania, Garmin Romania, Bellotto și Ruvix.

Credit foto: Marius Furceanu.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine