15 colecții de bijuterie pe care să le descoperi la Romanian Jewelry Week 4.0

În lumea artei și a meșteșugului, Romanian Jewelry Week este o adevărată sărbătoare. Entuziaștii și pasionații de bijuterie de autor se adună cu nerăbdare la acest eveniment, unde cele mai așteptate colecții promit să captiveze, să inspire și să ridice lumea bijuteriilor la noi culmi. Indiferent dacă sunteți atrași de eleganța atemporală, inspirați de frumusețea naturii, intrigati de minimalismul modern sau fascinați de diversitatea culturală, la Târgul de Bijuterie Contemporană Romanian Jewelry Week 4.0 din acest an există câte ceva pentru fiecare.

Între 4 și 8 octombrie, la Biblioteca Națională a României, peste 230 de designeri, școli, asociații și colective din peste 30 țări din întreaga lume fac parte din selecția ROJW 2023, propunând mii de creații de bijuterie de autor.

Expoziția centrală se va deschide miercuri, 4 octombrie, la ora 18.30, la Biblioteca Națională a României, iar în perioada 7-8 octombrie, acestea vor putea fi și achiziționate în cadrul Romanian Jewelry Week Fair 2023 la Biblioteca Națională a României, la târgul care va include peste 60 de designeri de bijuterie contemporană.

Așa că, pregătiți-vă să fiți uluiți, pentru că aceste colecții sunt gata să redefinească esența mesajelor purtabile în lumea bijuteriilor. Iată 15 designeri pe care abia așteptăm să îi vedem la Biblioteca Națională.

Adelina Petcan – Naturalia

Naturalia este o colecție de bijuterii care joacă în jurul importanței timpului și a intervenției omului în natură. Turnarea în ceară topită poate crea forme organice în doar o secundă, folosind legile fizicii. Forme care pot fi găsite în natură, în cele mai pure forme, în copaci și plante, sau în formațiuni minerale sau în atelierul meu.

Anca Nanău – Face collection

Colecția de fețe este inspirată de chipul uman care joacă un rol esențial în identitatea umană, deoarece servește ca punct focal vizual și emoțional care comunică diferite aspecte ale identității unui individ atât pentru ei înșiși, cât și pentru ceilalți. Pe toate obiectele există o față ștampilată, aceeași față pentru că nu este vorba despre identitatea vreunei persoane anume, ci despre un chip uman ca identitate și tot ceea ce reprezintă.

Bianca Bădescu – Marks Of Time

Urmele pe care trecerea timpului le lasă oamenilor și lucrurilor au devenit una dintre preocupările mele principale după ce m-am confruntat cu moartea. Am simțit o nevoie puternică de a salva tot ceea ce îmi este drag de decăderea nemiloasă care vine odată cu trecerea timpului. Prin această colecție încerc să arăt frumusețea în semnele timpului: crăpături, cicatrici, tot ceea ce avem tendința de a vedea ca dizolvare. Să le îmbrățișăm, să le vedem ca parte din noi, ca drumuri către evoluția noastră. În cele din urmă, totul ține de percepție, de percepția pe care alegem să o avem asupra trecerii timpului.

Diana Diacon – Queen of Trash

Colecția este o invitație de a găsi frumusețea în circumstanțe plictisitoare. Deoarece este făcută în mare parte din materiale aruncate, colecția se concentrează pe creativitate ca mijloc de a întoarce lucrurile neprețuite și de a-ți ridica starea de spirit prin utilizarea culorilor strălucitoare. Culoarea verde este inspirată și din acțiunile de acoperire a celor rele, murdare și a gunoiului, din credința că protejăm mediul. Verdele este perceput ca o referință la natură, dar verdele neon folosit în colecție îi conferă o nuanță artificială.

Gena Tudor – The spirit of Sabai Sabai – Lux noctis

Lumina nopții • Peștera • Ceremonii • Sacru • Lumea interlopă • Lumea spiritelor • Experiența • Halucinații • Întuneric • Vălul dintre lumi • Lumina care vine din întuneric • Când cerul este întunecat, se vede lumina stelelor • Înțelepciunea • Îndrumare • Personificare • Bolta cerurilor • Distrugere • Moarte și renaștere • Creație nouă

Ioana Andreea Sora – Life Skeleton

Ce sunt trupurile noastre altceva decât cochilii pentru sufletele noastre?

Cochiliile sunt scheletele care adăpostesc viața și o cresc în evidență. Scoicile au, de asemenea, cele mai remarcabile modele găsite în natură. Gândiți-vă, de exemplu, la nautilus și la camerele sale perfecte sau la cadranul solar sau la carcasa tritonului cu modelele lor uimitoare. Colecția Life Skeleton se adresează celor care protejează, dau viață sau hrănesc, celor care adăpostesc dragostea și compasiunea dincolo de frumusețea fizică, deoarece frumusețea vine din interior și crește constant în exterior.

Iuliana Asoltanei – Reframe

Reframe este o colecție născută din nevoia de a reinventa formele clasice de bijuterie într-un mod nou, cu materiale care au venit organic către mine. În psihologie, reîncadrarea înseamnă a oferi o altă perspectivă aceluiași eveniment, poate îmbunătăți aproape pe loc starea psihică a cuiva.

Letitia Pintilie – Whole

Piesele acestei colecții au fost construite în mod deliberat pe contraste [culori, materiale, texturi] și sunt menite să fie văzute ca un simbol al integrării complete a trăsăturilor de personalitate atât pozitive, cât și negative într-un eu nou, dar la fel de frumos, unul care îmbrățișează încrederea, interiorul, creștere și individualitate. Ele pot servi, de asemenea, ca o reamintire fizică a călătoriei cuiva către totalitate și acceptare de sine.

Madalina Spiridon – Harlequin

Nimeni nu știe cu adevărat cine se află în spatele măștii. Umorul este de obicei un mecanism de adaptare la traume, anxietăți, nesiguranțe. Consider că oamenii folosesc umorul, jongleria și uneori culorile pentru a-și câștiga curajul pentru o mai bună exprimare de sine. Experiențele mele de viață au arătat că umorul salvează de obicei situația sau cel puțin o detenție a unui moment intens. Indiferent de povestea din spate, un zâmbet, o culoare, o jonglerie aduce bucurie și deschide inima cuiva. Odată ce o inimă este deschisă, ea poate descoperi o cunoaștere mai profundă a adevăratului nucleu al cuiva.

Până la urmă, întotdeauna este vorba de iubire. Și dragostea nu se pierde niciodată.

Mihaela Grama – Tendril

Încurcat, suspendat, ținându-se, căutând sprijin, ancorat de nimic și de toate, găsind o cale în sus, spre lumină, împotriva gravitației, crescând puternic.

Tendril (natura)

Noi

Eu

În botanică, Tendril este o tulpină, frunză sau petiol specializată, cu o formă de fir, folosită de plantele cățărătoare pentru sprijin și atașare.

Mada Dima – Titi Cercel

PUNCTUL „X” pe corpul oricărei femei expuse. Fie că este vorba despre nevoi primare, fie despre sentimente, fie doar despre părți ale corpului sau plăcere, esența este păstrată subtil în semnul „X” căreia societatea noastră, deși susține că a evoluat, trebuie să facă față, marcând corpul femeii cu acest detaliu, ascunzând un element organic atât de simplu și fragil de ochii publicului și toate prejudecățile înrădăcinate în mintea noastră.

Mica Cera – Creases

Este numele noii noastre colecții, o compoziție de pliuri imprimate în porțelan care definesc stabilitatea volumetrică pusă în forme intrigante. Este vorba despre frumusețea genezei unei forme, despre o privire atentă asupra modului în care liniile împreună definesc un desen, totul într-un echilibru perfect.

Raluca BuzuraThe Sense of Beauty Gallery – Golden hour

GOLDEN HOUR este o poveste a fiecărui vânător de soare care vrea să păstreze acel moment magic cât mai aproape de inima lui.

Tana Enedi – Excesivo

Intenția mea a fost să transmit ideea de baloane folio în piese dramatice de bijuterii. Pentru a crea o punere în scenă extravagantă care unește îndrăzneala și exaltarea, sclipiri de lumină și culori strălucitoare. Rezultatul s-a transformat într-o piesă în care bijuteriile vorbesc ca actor principal. Colecția Excesivo aduce în scenă o stare de spirit efervescentă, un dialog continuu între materiale neconvenționale și armături metalice delicate care completează ansamblul.

Teodora Nicut

Am creat o colecție bazată pe intersecția tipografiei și a bijuteriilor, folosind plăcile de imprimare ca obiecte de artă în bijuterii, contrar definiției obișnuite a imprimeului fiind obiectul de artă final. Placa de cupru mezzotint are un potențial artistic incredibil pentru frumusețea și versatilitatea sa atunci când se lucrează la scară miniaturală. Lumina joacă un rol major în această colecție, imaginile fiind create prin reflexia pe suprafața lustruită a metalului. Imaginile apar și dispar în interacțiunea lor cu razele de lumină.

Programul complet al Romanian Jewelry Week și toate detaliile sunt disponibile pe site-ul https://www.romanianjewelryweek.com/

***

Plăcut de Radio Guerrilla.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine