– Salut, Cătălin, Matei sunt, de la Guerrilla.
– Da, Matei.
– Diseară e finala „Chefi la Cuțite”, așa că, în primul rând, felicitări pentru încă un sezon frumos!
– Mulțumesc foarte mult, dar să știi că și de aici încolo, până am să am 114 ani, o să avem doar sezoane frumoase. Nu știu dacă Dumitrescu și Bontea vor mai trăi până atunci, dar eu o să fac „Chefi la Cuțite” și peste 100 de ani.
– Apropo de asta, dacă prin absurd, să zicem că ai fi nevoit să gătești pentru canibali, pe care dintre colegii tăi l-ai alege și sub ce formă l-ai găti?
– I-aș găti pe canibali. Pe colegii mei, chiar dacă sunt momente când îi urăsc de moarte, n-am cum să-i gătesc. Doar pe Dumitrescu, așa, îl perpelesc la foc mic.
– Ce formație sau artist îți place cel mai mult să asculți în timp ce gătești?
– Mie-mi plac mai mulți. Joe Satriani mi se pare o chitară fabuloasă, Dan Bittman prietenul meu, cântă extraordonar de bine, Dinu Olăraș, Baniciu, BB King mai îmi place foarte mult…
– Burgeri sau scoici?
– Fiind de la mare, cred că tind mai mult spre ce trăiește-n apă.
– Care crezi că-i cea mai sățioasă mâncare vegetariană?
– Ceva care conție mult năut. Năutul și fasolea îmi cad tot timpul greu.
– Dacă ai fi un castravete, ai vrea să fii murat sau proaspăt cules din grădină?
– Dumnezeule mare! Castravetele proaspăt e cel mai interesant. Proaspăt și bățos.
– Care-ai zice că e cea mai bună pescărie de la noi? La mare, pe litoral.
– Eu am vreo câteva pescării la care merg cu drag. Mă duc la Ion la Vadu, mă duc la Micul Golf în Agigea, asta până când o să apară și pescăria lui Scărlătescu, undeva la mare.
– Și ultima întrebare, care e, după părerea ta, cea mai românească mâncare în momentul de față?
– După 70.000 de kilometri bătuți în lung și-n latul țării, după ce am gătit cu peste 130 de subiecți și am schimbat tot felul de rețete, cea mai apropiată de gustul românesc, poate sună ciudat, este coliva.