Își aduce aminte cu drag cum, fără să știe exact când, în copilărie, Carolina Pilca s-a apucat de sport. L-a practicat pentru că așa a văzut în jurul ei, mai exact în imediata ei apropiere. Mama ei a practicat atletism, iar tatăl, ciclism. A fost oarecum normal sa cadă în șpagat încă de la primii pași. După care, la un moment dat, a făcut atletism de performanță din care s-a ales cu un titlu de vicecampioană națională la 200 de metri, și cam atât, pentru că în lumea reală nu poți alerga suficient de tare dacă ai culoarea pielii Carolinei. Și, în plus, nici sprijinul din partea forurilor românești abilitate nu excelează.
La Cardioguerrilla a povestit cu mine despre cum a devenit ea personal trainer. Acel personaj care a apărut în viața omului modern ca o necesitate după ce acesta a văzut că, dacă face mișcare după cum îl taie capul, nu apar rezultatele. Dintre rezultate, cel mai dorit fiind slăbitul. Și ea știe foarte bine că mișcarea trebuie pusă în relație cu nutriția. Iar un personal trainer se ocupă și de planul nutrițional, pentru că nutriția are o pondere chiar și de 70% în obținerea rezultatelor care schimbă în bine nivelul calitativ al sănătății omului.
Primul personaj cu care a lucrat Carolina a fost ea însăși. Nu a avut niciodată probleme cu greutatea, dar a vrut rezultate mai bune în plan sportiv. În 2017, a devenit prima româncă ce a terminat cursa de 65 km Ultra Trail Cape Town din Africa de Sud, iar acum își dorește să termine un ultra-maraton de 100 de mile (aproximativ 161 de kilometri). Și lucrează intens în această direcție. În același timp, are un job normal care-i consumă peste opt ore în fiecare zi, iar în acest moment se ocupă de trei persoane care au nevoie de ajutorul de specialitate al unui personal trainer.
Și mai are o dorință: vrea să vadă părinți făcînd mișcare împreună cu copiii lor pentru că știe cât de important e să ai exemple după care te poți ghida. Practic, e la fel ca în cazul copiilor care-și văd părinții citind.