Ești ceea ce mănânci, dar mai ales ceea ce gătești cu plăcere.
Împreună cu GRUNDIG, facem de-o carte de bucate chiar aici, pe site-ul Radio Guerrilla. Așa că așteptăm rețeta ta preferată de gătit la cuptor, cu tot cu o fotografie care sa ne facă poftă, la adresa statmajor@guerrillaradio.ro și poți câștiga un super-cuptor încorporabil multifuncțional cu tehnologia HotAero Pro de la Grundig, premiat laIF Awards in 2021 pentru design.
Da, vrem să ne spuneți și cum faceți această reteță, care sunt pașii, dar mai ales vrem să aflăm povestea din spatele rețetei. De ce e ea preferata voastră, ce vă leagă de ea? Cum e procesul de preparare, ce dificultăți întâmpinați, cine vă este sous-chef în bucătărie?
Publicăm toate rețetele primite și, pe 4 noiembrie, adică vinerea viitoare, alegem câștigătorul. Cea mai frumoasă și inspirațională rețetă și poveste îi aduce autorului un cuptor încorporabil multifuncțional GRUNDIG cu tehnologia HotAeroPro, în valoare de peste 1000 de Eur.
De la Alin aflăm cum ne facem singuri acasă niște fried chicken care să-l facă invidios și pe căpitan 🙂
***
Pentru că principiul “Ești ceea ce mănânci” este ceva după care mă ghidez mai mereu, am zis să vă dau rețeta mea secretă de KFC, homemade, sau mai bine zis “de casă”. Astfel, poate reiese și că nu sunt chiar slim fit. 🙂
A pornit de la o rețetă a unui chef dintr-un restaurant ce deja se străduia să replice KFC-ul autentic. Și cum să nu iei o rețetă bunicică și să vrei să o faci perfectă?
În primul rând, NU deep-fried ci Neapărat Baked, ca să o facem puțin mai sănătoasă, hai fie. Este o rețetă pe care o prepari pentru familie și prietenii cu care urmează să-ți petreci o seară lungă. Trebuie să ai și ce ronțăi între niște beri, nu? Așa ajungi să vrei să faci mai mult, decât să nu mai fie.
Rețeta mea (acum, a noastră):
· 1kg piept curcan
· 7 caței de usturoi
· coaja de la 2 lămâi, coaja de la 2 lime
· sare, piper
· 3 linguri de boia afumată (poate să fie și iute, în funcție de gusturi)
· 2 lingurițe de cimbru uscat
· 300 ml lapte bătut
· 1 kg pesmet Panko
· 1 plic de usturoi pudră
· 100g ketchup
· 200g maioneză
· 1 legatură de pătrunjel
Se ia acel kilogram de piept de curcan și se taie în cuburi de aceeași dimensiune, aproximativ 40-50 de grame pentru fiecare bucată și se pune într-un bol încăpător, peste care se rad 4-5 caței de usturoi mari, coaja de la 2 lime și 2 lămâi, se adaugă o linguriță de boia afumată, o linguriță de cimbru, sare și piper, după gustul fiecăruia (aproximativ o lingură rasă de sare).
Se amestecă foarte bine toate bucățile pentru ca toate acestea să se condimenteze uniform. La sfârșit se adaugă cei aproximativ 300 ml, ochiometric vorbind, de lapte bătut, și se mai amestecă odată bine totul, după care se bagă la frigider pentru minim 2 ore.
În aceste 2 ore pregătim pesmetul. Pentru partea de pesmet folosesc pesmet Panko pentru că este mai crocant și mai aerat. În aproximatIv 1 kg de pesmet punem următoarele: un plic de usturoi pudră, 2 linguri boia afumată, sare, piper, o linguriță de cimbru uscat și amestecam bine.
După ce carnea se marinează 2 ore la frigider, dăm drumul la cuptor, să se încingă la 200 de grade, timp în care scufundăm bucățile de carne în pesmet mult și le acoperim pe toate părțile bine de tot, presând ușor pe ele, să se lipească pesmetul.
După ce cuptorul s-a încins, așezăm frumos bucățile pe o tavă cu hârtie de copt și le introducem la cuptor pentru aproximativ 17-20 de minute sau până capătă o culoare superbă aurie.
Și cum să servesti KFC-ul de casă fără sos!?!?!? Așa că hai să vedem cum îl facem și pe acela:
Sosul:
Amestecam 100g ketchup, 200g maioneză (dacă se poate de casă), 2 caței de usturoi dați pe răzătoare, o legatură de pătrunjel tocat mărunt, o linguriță de dulceață de ardei iute (de la soacra mea făcătoare de cea mai bună dulceață de ardei iute) sau fulgi de peperoncino sau ardei iute tocat.
Recomand alături niște beri răcite corespunzator și poate și cartofi la cuptor, pe care, bineînțeles, să îi scăldăm tot în acel sos.
Noroc! Poftă bună!
Voi ce faceți vinerea asta?