Weekendul ăsta se anunță delicios. Nu știu aplicația meteo ce zice, dacă vor fi zile cu soare, dar sigur vor fi zile cu gust. Pentru că la Acuarela (str. Polonă nr. 40) se întâmplă două chestii foarte mișto: Cina de primăvară / 2 Women Chef & guests (sâmbătă, 30 martie) și Transilvanian Brunch (duminică, 31 martie).
2 Women Chef & guests la Acuarela – Cină de primăvară: Transylvania Tastes
Sâmbătă, 30 martie, de la ora 19:00, la Acuarela Bistro (Str. Polonă 40) va avea loc “Cină de primăvară: Transylvania Tastes”, al patrulea eveniment din seria “2 Women Chef”.
Oana Irina Coantă, Mara Elena Oană și invitatele lor regândesc o serie de rețete transilvănene folosind ingrediente sezoniere și respectând principiile Slow Food: clean, good, fair.
Fie că gătitul se întâmplă în restaurante de fine dining, fie că se întâmplă sub cerul liber, pe dealuri sau în șuri, cele 2 idei esențiale care le leagă pe Oana Coantă și Mara-Elena Oană sunt:
1. documentarea, promovarea și reinterpretarea tradițiilor culinare transilvănene
2. descoperirea de ingrediente autentice de la producători locali și mai ales descoperirea unor talente culinare feminine necunoscute până în prezent publicului larg din România.
♥ Supă cremă de ceapă și usturoi verde, gratinată cu brânză și cruton de pită copt de două ori
♥ Caș de mere – straturi fierbinți de mere de iarnă, caș gras, miere și cimbrișor
♥ Tarta de mămăligă fiarta în lapte, unt și boia afumata, coaptă la cuptor cu lapte de bou, brânză de burduf și pudră de leuștean
♥ Hrenzăle cu telemea de oi veche, sos de kefir cu usturoi copt și boia afumată
♥ Mâncărică de salate, verzituri și frunze de ridichi cu slănină din porc de Bazna și ou
♥ Rulada de leurda cu nuci umplută cu brânză și smântână, pe papară cu mărar de martie
♥ Desert legat la ochi – amintiri din copilărie
Rezervări exclusiv pe eat-local.ro.
20% din profitul “2 Women Chef” este direcționat către proiectele Slow Food in Romania.
Transilvanian Brunch
Pentru a împrieteni publicul din București cu brunch-urile itinerante din Transilvania, Asociația My Transylvania și Slow Food Sibiu aduc duminică, 31 martie, în premieră un brunch la București.
Brunch-ul va fi consta, conform tradiției, într-un bufet cu produse locale de sezon aduse din sudul Transilvaniei. Nu vor lipsi specialități din porc de Bazna și Mangalița, brânzeturi proaspete și vechi de oaie, capră și vacă de la familii de mici producători.
“Transilvanian Brunch” este o inițiativă pornită în 2008 în Podișul Hârtibaciului de către 3 familii din zonă. În mod curent, brunch-urile transilvănene acoperă 3 județe: Sibiu, Brașov, Mureș și sunt concentrate exclusiv pe zona rurală.
În ultimii 12 ani, Transilvanian Brunch a crescut de la 6 gazde pe sezon la 50 de gazde, locuitori permanenți ai satelor în care se organizează brunch-ul.
“Transilvanian Brunch” este o unealta de slow tourism care generează trafic turistic în zone ne-explorate și revigorează economia locală și cultura gastronomică la nivel regional.
Bilete și rezervări pe pagina www.eat-local.ro sau pe aplicația cu același nume. Detalii la telefon 0722396755.