Bine, bine, dar noi ce mâncăm?

Weekendul ăsta se anunță delicios. Nu știu aplicația meteo ce zice, dacă vor fi zile cu soare, dar sigur vor fi zile cu gust. Pentru că la Acuarela (str. Polonă nr. 40)  se întâmplă două chestii foarte mișto: Cina de primăvară / 2 Women Chef & guests (sâmbătă, 30 martie) și Transilvanian Brunch (duminică, 31 martie).

2 Women Chef & guests la Acuarela – Cină de primăvară: Transylvania Tastes

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 19:00, la Acuarela Bistro (Str. Polonă 40) va avea loc “Cină de primăvară: Transylvania Tastes”, al patrulea eveniment din seria “2 Women Chef”.

Oana Irina Coantă, Mara Elena Oană și invitatele lor regândesc o serie de rețete transilvănene folosind ingrediente sezoniere și respectând principiile Slow Food: clean, good, fair.

Fie că gătitul se întâmplă în restaurante de fine dining, fie că se întâmplă sub cerul liber, pe dealuri sau în șuri, cele 2 idei esențiale care le leagă pe Oana Coantă și Mara-Elena Oană sunt:

1. documentarea, promovarea și reinterpretarea tradițiilor culinare transilvănene

2. descoperirea de ingrediente autentice de la producători locali și mai ales descoperirea unor talente culinare feminine necunoscute până în prezent publicului larg din România.

♥ Supă cremă de ceapă și usturoi verde, gratinată cu brânză și cruton de pită copt de două ori
♥ Caș de mere – straturi fierbinți de mere de iarnă, caș gras, miere și cimbrișor
♥ Tarta de mămăligă fiarta în lapte, unt și boia afumata, coaptă la cuptor cu lapte de bou, brânză de burduf și pudră de leuștean
♥ Hrenzăle cu telemea de oi veche, sos de kefir cu usturoi copt și boia afumată
♥ Mâncărică de salate, verzituri și frunze de ridichi cu slănină din porc de Bazna și ou
♥ Rulada de leurda cu nuci umplută cu brânză și smântână, pe papară cu mărar de martie
♥ Desert legat la ochi – amintiri din copilărie

Rezervări exclusiv pe eat-local.ro.
20% din profitul “2 Women Chef” este direcționat către proiectele Slow Food in Romania.

Transilvanian Brunch

Pentru a împrieteni publicul din București cu brunch-urile itinerante din Transilvania, Asociația My Transylvania și Slow Food Sibiu aduc duminică, 31 martie, în premieră un brunch la București.

Brunch-ul va fi consta, conform tradiției, într-un bufet cu produse locale de sezon aduse din sudul Transilvaniei.  Nu vor lipsi specialități din porc de Bazna și Mangalița, brânzeturi proaspete și vechi de oaie, capră și vacă de la familii de mici producători.

“Transilvanian Brunch” este o inițiativă pornită în 2008 în Podișul Hârtibaciului de către 3 familii din zonă. În mod curent, brunch-urile transilvănene acoperă 3 județe: Sibiu, Brașov, Mureș și sunt concentrate exclusiv pe zona rurală.

În ultimii 12 ani, Transilvanian Brunch a crescut de la 6 gazde pe sezon la 50 de gazde, locuitori permanenți ai satelor în care se organizează brunch-ul.

“Transilvanian Brunch” este o unealta de slow tourism care generează trafic turistic în zone ne-explorate și revigorează economia locală și cultura gastronomică la nivel regional.

Bilete și rezervări pe pagina www.eat-local.ro sau pe aplicația cu același nume. Detalii la telefon 0722396755.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine