În Meșendorf, în mijlocul satului, la numărul 65, un cuplu mutat de la oraș lucrează cu un cuplu de săteni pentru a prelucra laptele de Bălțata Românească într-o brânză maturată minim 6 luni. Brânza lor este recomandată de comunitatea Slow Food Viscri și este produsă exclusiv cu lapte crud.
Acuarela vă așteaptă miercuri pe 4 decembrie la o întâlnire cu Adrian și Oana de la Meșendorf 65 care ne vor dezvălui secretele brânzei maturate din lapte de Bălțata Românească.
Pe lângă povestea brânzei de la Meșendorf, vă așteptăm la o degustare și un pop-up shop de brânzeturi, cărnuri, zacuscă și dulcețuri curatoriate asezonate de echipa din Șura Albă de la Viscri 32 și Acuarela.
Bunătățile sunt culese din satele Meșendorf, Saschiz, Criț, Cund, Bârsău, Viscri, Rotbav și cuprind o selecție reprezentativă pentru mai multe ferme de familie, fundații și producători mici, imposibil sau greu de găsit în București. Brânzeturile, cărnurile, zacusca, siropurile și dulcețurile vor fi grupate tematic în 5 tipuri de platouri de degustare care poartă oaspetele într-o călătorie pe dealuri, pe la stână, prin fostul grajd de bivoli transformat în bucătărie la Viscri 32.
Miercurea Minților Creative la Acuarela, Polona 40.
4 Decembrie, 12:00 – 23:00, Rezervari: 0745662889