În ultima perioadă am încercat să renunț la zahăr. Și am reușit. Dar e foarte grea viață fără el. Am renunțat și la carne și pot să va spun că nu mi-e atât de greu fără carne cât îmi e fără zahăr. Acesta e motivul pentru care caut tot felul de alternative. Și când găsesc ceva fain îmi place să împart. De data asta e vorba de două rețete foarte gustoase pe care le-am “cules” de pe www.emi.coach . Enjoy!
“Dacă există vreun desert la care nu aș putea să renunț, acela este înghețata.
O ador, mai ales în combinație cu un brownie sau un ștrudel cu mere… și nu-i așa că toate lucrurile bune sunt ilegale, imorale sau îngrașă?!
Merg pe principiul: puțin și bun! Și da, din când în când, îmi permit să mănânc o înghețată, fără cornet și fără zahar… făcută în casă.
Pentru că îmi păsa de silueta ta, ți-am pregătit o rețetă dietetică de sorbet, în speranța că va ieși soarele!
Ingrediente:
Amestec de fructe congelate (zmeură, căpșune, afine)
O banană congelată
Un iaurt grecesc (10% grăsime)
Semințe de cânepă
Mentă proaspătă
Mod de preparare:
Ingredientele se pun în blender și se mixează la viteză maximă, timp de două minute. Se adaugă semințele de cânepă și mentă tocată, pentru a-i da o savoare mai intensă.
Găsind alternative, nu vei fi nevoit să renunți la plăcerile tale vinovate!
Secretul stă în dozarea corectă a hranei și în modul de preparare al alimentelor.
Să o servești cu plăcere!“
Și a doua:
“Indiferent de strategiile aplicate pentru menținerea siluetei, stomacul cere întotdeauna să fie umplut.
Putem renunța la sport, tratamente de înfrumusețare, însă nu și la mâncare, la gustul acelor momente dulci care ne alimentează nu numai corpul, ci și simțurile.
Oamenii nu pot gândi bine, nu pot iubi bine, nu pot dormi dacă nu au mâncat bine înainte… devin nervoși atunci când poftesc la „ceva dulce” și nu-l pot obține imediat.
Truffes au chocolat
Ingrediente:
2 avocado
o tabletă de ciocolată amăruie (cu conținut de cacao peste 85%)
100 g curmale fără sâmburi, hidratate înainte cu 6-7 ore
2 linguri fulgi de migdale
pudra de cacao/ pudra de roșcove
Mod de preparare:
Ingredientele vor fi mixate în blender până rezultă o pastă.
Dacă compoziția obținută este uscată, puteți adaugă suplimentar apa.
Se formează biluțe care vor fi tăvălite prin pudra de cacao sau de roșcove.
În mijloc se poate pune o alună de pădure întreagă sau o cireașă, atenție, nu din butoiul în care țineți vișinată.
Bomboanele se păstrează bine la frigider și sunt mai gustoase dacă sunt ușor înghețate.
Dacă copiii pot fi educați spre a se bucura de dulciuri într-un mod corect, noi de ce nu suntem capabili să facem pace cu mâncarea?!
Răspunsul francezilor ar fi: „Je fais attention!”, adică „Am grijă!”, în loc de „Țin dietă!”
Așadar, fiți atenți la cantitate, exersați arta de a trăi „slow” și bucurați-va de fiecare înghițitură!
Fiți sănătoși!“
Completare: eu am făcut trufele astea cu niște curmale foarte faine, dar cam scumpe ( 70 de lei/kg ). Le-am făcut și cu curmale banale. E mare diferența între ele.
Atenție: curmalele sunt fructele cu cel mai mare conținut de zahăr.
Zaharul din fructe este ok. Oricum nu ma ci zeci de kg de curmale.
felicitari Memo!!! apropos de retete faine fara zahar poate cu miere : afine , caosuni , vin rosu, ghimbir si putin otet balsamic: super!!
normal ca poti rezista fara zahar. e complicat la inceput, dar te obisnuiesti. de mai mult de trei ani mananc foarte rar ciocolata si vara inghetata in oras (2 – 3 inghetate /sezon). mai greu e cand fac prajituri acasa sau cand plecam in vacante, sunt atatea tentatii….
Citește și
Din aceeași categorie
Scrise de...
Producător de muzică. Muzician al producției.
Om bun la toate, dar mai ales la marketing.
Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.
Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.
Cu vocea și chitara la degetul mic.
Master Shifu în ale istoriei.
Spirit critic. Regizor.
LogOutist profesionist.
Scandinavi din România.
Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.
Spirit ludic și gastronom liric.
Muzică. La Control.
Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.
Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.
Iubitor de păsări și alte animale.
noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem
Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.
Știrist. Cinefil convins.
Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.
Stăpâna hohotelor de surâs.
Antlover: pe urmele furnicilor.
Războinic de tot RîSSul.
Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.
Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.
Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.
Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.
Muzician de cuvînt.
Profă de Română de România.
De la Guerrilla de Dimineață până seara.
Cogito Ego Sum.
Spirit multifuncțional, atins de Febre39.
Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.
Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)
Liniștitor, fără efecte.
Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.
Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.
Îndrăgostită de toate cele care nu există.
Maestru biciclofonist.
Iubitor de fluturi.
Poetă, librar şi încă ceva.
Progresare humanum est.
Cu știința-n sânge.
Zînă online. Dar și offline.
Vinyl, Rum, Tapas & Wine