Catrinel Manolescu / tort Pavlova

Ești ceea ce mănânci, dar mai ales ceea ce gătești cu plăcere.

Împreună cu GRUNDIG, facem de-o carte de bucate chiar aici, pe site-ul Radio Guerrilla. Așa că așteptăm rețeta ta preferată de gătit la cuptor, cu tot cu o fotografie care sa ne facă poftă, la adresa statmajor@guerrillaradio.ro și poți câștiga un super-cuptor încorporabil multifuncțional cu tehnologia HotAero Pro de la Grundig, premiat laIF Awards in 2021 pentru design.

Da, vrem să ne spuneți și cum faceți această reteță, care sunt pașii, dar mai ales vrem să aflăm povestea din spatele rețetei. De ce e ea preferata voastră, ce vă leagă de ea? Cum e procesul de preparare, ce dificultăți întâmpinați, cine vă este sous-chef în bucătărie?

Publicăm toate rețetele primite și, pe 4 noiembrie, adică vinerea viitoare, alegem câștigătorul. Cea mai frumoasă și inspirațională rețetă și poveste îi aduce autorului un cuptor încorporabil multifuncțional GRUNDIG cu tehnologia HotAeroPro, în valoare de peste 1000 de Eur.

O rețetă de tort Pavlova delicios, cu bezea și ciocolată, primim și noi? Primim, chiar de la Catrinel.

***

Sunt Catrinel și sunt ceea ce mănânc. Și mănânc ce gătesc. Și gătesc cu cea mai mare plăcere de fiecare dată. Cu atât de multă plăcere încât mi-am părăsit jobul și cariera de 18 ani în publicitate pentru a urma această chemare.

Intru în concursul vostru cu rețeta de Pavlova, varianta de toamnă 😊

Este un desert delicat și sofisticat, care dă o notă specială oricărei ocazii.

Este un desert care poate părea temperamental, dar odată ce i-ai deprins meșteșugul, devine cel mai prietenos tort pe care îl poți face acasă.

Iată mai jos rețeta și micile trucuri.

Bezea

8 albușuri

400 g zahăr

2 lingurițe oțet alb

2 lingurițe amidon

Un vârf de sare

2 lingurițe de cacao

Crema

250 g mascarpone

200 ml smântână pentru frișcă, răcită bine

50 g zahăr

Ganaș

50 g ciocolată neagră, mărunțită

50 ml smântână pentru frișcă

Decor

Smochine

Fulgi de ciocolată

Preîncălzește cuptorul la 150 C și pregătește o tavă de copt (cu hârtie de copt).

Cu ajutorul unui mixer, bate albușurile cu vârful de sare pentru 3-4 minute, până încep să devină spumă. Apoi, adaugă câte o lingură de zahăr și continuă să mixezi până obții o bezea fermă și lucioasă.

Adaugă oțetul și amidonul și continuă să amesteci până este totul foarte bine încorporat, cam 2 minute.

Pune bezeaua în tavî, sub forma unui cerc și încearcă să o distribui în mod egal, chiar să o și înalți.

Cu ajutorul unei site, presară cacaoa peste bezea.

Orice forma reușești să faci, e perfectă, pentru că e facuta de tine! 😊

Pune bezeaua la cuptor pentru 1-1.30 ore. Este gata atunci când suprafața este uscată. Închide cuptorul și las-o în cuptor până se răcește de tot și se desprinde ușor de pe hârtia de copt.

Crema

Începe cu ganașul de ciocolată: pune într-un bol ciocolata și smântâna, apoi pune-l în cuptorul cu microunde pentru 30 – 40 secunde. Dacă e nevoie, mai pune-l în microunde pentru încă o repriză de 30 secunde. Amestecă bine până se topește ciocolata și lasă-l deoparte.

Bate smântâna pentru frișcă (răcită bine) cu un mixer, până obții o consistență aproape fermă. Adaugă zahărul și mascarpone și amestecă să omogenizezi (atenție! să nu amesteci mai mult pentru că frișca se poate tăia).

Când s-a răcit ganașul, îl poți adăuga peste mixul de mascarpone.

Acoperă blatul din bezea cu acest amestec și decoreaza-l cu smochine și ciocolată.

Sper să încercați acest desert! 😊

1 comentariu
Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine