Inteligența Artificială reprezintă cea mai nouă treaptă pe care calcă umanitatea. Cu toate astea ea este și o unealtă, ceea ce înseamnă că poate deveni periculoasă în mâinile celor fără discernământ. Însă, de-a lungul istoriei la fel s-a spus despre multe alte lucruri, iar realitatea ne-a demonstrat cât de surprinzătoare este. Vreau să va propun astăzi să faceți pasul către A.I. (Inteligența Artificială), să-i dați o șansă, să vă puneți din nou în pielea unui copil și să învățați. Așadar, primul vostru pas ar trebui să ducă aici.
O adevărată colecție de experimente, în care veți folosi elemente concrete legate de “machine learning”, codare și execuție, totul într-un mod amuzant. Și da, totul e făcut să pară o joacă. Veți petrece multe ore încercând să realizați un program care să va înțeleagă comenzile și veți avea parte de satisfacții absolut nebănuite.
Nu vă îngrijorați, chiar si pentru cei cu simț practic există alternative. Nu contează în ce clasa ești la școală sau ce post managerial ocupi în companie, site-ul acesta te va pune în fața unor probleme noi, dar mai ales în față unei noi INTERPRETĂRI a problemelor.
La final mă voi adresa celor care simt că pot înțelege lumea virtuală în care se dezvoltă această unealtă numită A.I. Lor le propun acest manual, în care există toate informațiile necesare realizarii unei lumi virtuale si a unei experiențe noi.
Nu întâmplător am numit articolul de astăzi în felul în care am făcut-o. Prima lecție din manualul de joc este chiar asta – “Creating the ilusion of life”.
Sursă foto cover aici.
Salut, Sorin, ideea nu e noua. Stii tu: nimic nou sub soare. Crearea vietii artificiale a fost un subiect care i-a preocupat si pe unii magicieni ai trecutului (si ai viitorului). De exemplu, conceptul de Golem, daca iti spune ceva. E chiar iluzia vietii artificiale, din cele mai vechi timpuri. O intrebare mi se pare insa pertinenta in contextul A.I.: ce facem daca ne cade curentul? 🙂