Ești ceea ce mănânci, dar mai ales ceea ce gătești cu plăcere.
Împreună cu GRUNDIG, facem de-o carte de bucate chiar aici, pe site-ul Radio Guerrilla. Așa că așteptăm rețeta ta preferată de gătit la cuptor, cu tot cu o fotografie care sa ne facă poftă, la adresa statmajor@guerrillaradio.ro și poți câștiga un super-cuptor încorporabil multifuncțional cu tehnologia HotAero Pro de la Grundig, premiat laIF Awards in 2021 pentru design.
Da, vrem să ne spuneți și cum faceți această reteță, care sunt pașii, dar mai ales vrem să aflăm povestea din spatele rețetei. De ce e ea preferata voastră, ce vă leagă de ea? Cum e procesul de preparare, ce dificultăți întâmpinați, cine vă este sous-chef în bucătărie?
Publicăm toate rețetele primite și, pe 4 noiembrie, adică vinerea viitoare, alegem câștigătorul. Cea mai frumoasă și inspirațională rețetă și poveste îi aduce autorului un cuptor încorporabil multifuncțional GRUNDIG cu tehnologia HotAeroPro, în valoare de peste 1000 de Eur.
Elena ne-a împărtășit o rețetă foarte specială pentru ea și veți afla mai jos ce o face așa specială 🙂
***
Tartă cu dovlecei și brânza telemea sau “tarta pe care o mâncam când m-a cerut de soție”
Uneori surprizele plăcute apar când te aștepți mai puțin, iar eu am fost surprinsă în cel mai plăcut mod atunci când mâncam această tartă. Pe 16 septembrie anul curent, în timp ce o mâncam cu poftă, a apărut pe ușa din bucătărie un ursuleț alb. Iubitul meu mi-l făcea cadou în avans, urma să împlinim un an de relație. Bineînțeles că m-a prins cu mâinile murdare, tarta o servesc mereu tăiată cubulețe și o mănânc cu mâna. Îmi întinde cadoul cu urmatoarea replică: “Nu vrei să te speli pe mâini?” :))
Recunosc că avea dreptate, un urs alb murdar de tartă nu era prea elegant. Așa că am fost ascultatoare 😊. Am primit ursulețul, l-am îmbrățișat și la gât avea un inel. Acel inel de logodnă. Au urmat emoții, bucurii și câteva lacrimi. Momentul este unic. Ce vreau să împărtășesc cu voi este că de atunci asociem momentul cererii cu această tartă. Este delicioasă. Vă transmit ingredientele și pașii mai jos.
Ingrediente:
-500 g dovlecei,
-250 g brânză telemea,
– 2 linguri smântână,
– 130g făină,
– 60 ml ulei,
– 1 morcov,
– 1 ceapă tocată mărunt,
– 1 linguriță praf de copt,
– 5 ouă,
– sare,
– piper.
Mod de preparare:
– Se rad dovleceii, pe răzătoarea mare, punem sare, lăsăm la scurs.
– Peste dovleceii scurși punem morcovul ras.
– Radem telemeaua și o punem și pe ea într-un vas.
– Într-un bol încăpător punem ouăle, le batem ușor cu un tel până se combină albușul cu gălbenușul. Peste vom pune amestecul de dovlecel cu morcov, ceapa tocată mărunt, brânza telemea, smântâna, sare, piper și amestecam totul. Apoi adăugam făina, praful de copt și amestecăm iarăși, cât să încorporam bine făină. La sfârșit punem uleiul (extra virgin sau de floarea sorelui), amestecăm.
– Vom pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Nivelăm ușor, ungem cu puțin amestec de smântână și ou bătut suprafața tartei (opțional).
– Vom da acestă tavă la cuptorul preîncălzit, la 170 grade pentru 30-40 minute.
– O lăsăm să se răcească și apoi o tăiem cubulețe.
Tarta arată foarte bine și știu ca este și foarte gustoasa pentru ca o gătesc și eu toamna și primăvara. Ceea ce este foarte emoționat este povestea de care se leagă aceasta tartă. Pe mine m-a convins și aș votat-o!
Este un deliciu.Mulțumesc!🌷
Ador dovleceii și tartele, îmi place cum arată, deci această rețetă musai trebuie încercată!
Poate îmi poartă noroc ! 🙂 La noi nu mai e cazul de cerut în căsătorie, că sunt deja 13 ani de atunci, dar un inel nou e binevenit! :))
Povestea e minunată, primul pas spre drumul familiei…
Felicitări pentru logodna! Fiți fericiți!
Multumim! Neaparat sa o încerci!😊🎀😊
Citește și
Din aceeași categorie
Scrise de...
Producător de muzică. Muzician al producției.
Om bun la toate, dar mai ales la marketing.
Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.
Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.
Cu vocea și chitara la degetul mic.
Master Shifu în ale istoriei.
Spirit critic. Regizor.
LogOutist profesionist.
Scandinavi din România.
Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.
Spirit ludic și gastronom liric.
Muzică. La Control.
Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.
Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.
Iubitor de păsări și alte animale.
noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem
Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.
Știrist. Cinefil convins.
Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.
Stăpâna hohotelor de surâs.
Antlover: pe urmele furnicilor.
Războinic de tot RîSSul.
Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.
Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.
Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.
Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.
Muzician de cuvînt.
Profă de Română de România.
De la Guerrilla de Dimineață până seara.
Cogito Ego Sum.
Spirit multifuncțional, atins de Febre39.
Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.
Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)
Liniștitor, fără efecte.
Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.
Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.
Îndrăgostită de toate cele care nu există.
Maestru biciclofonist.
Iubitor de fluturi.
Poetă, librar şi încă ceva.
Progresare humanum est.
Cu știința-n sânge.
Zînă online. Dar și offline.
Vinyl, Rum, Tapas & Wine