Am simțit deunăzi, aflându-mă pe o străduță cu case din centru orașului, un miros ce mi s-a înfipt în creier și a declanșat o cavalcadă de amintiri și dorințe: mirosea a must. Glandele salivare mi se înecau în propriile fluide, iar privirea-mi căuta hulpavă originea mirosului. N-am găsit-o, dar mi-am adus aminte că ai noștri sunt creativi în exces când vine vorba de produs licori bahice, iar într-o țară arabă, ce avea consumul de alcool prohibit, mioriticii ce lucrau acolo își făceau vin din portocale și, respectiv, țuică (dacă se poate chema așa) din curmale. Mă rog, ca să-mi potolesc „pohtele” mi-am cumpărat, în lipsă de altceva, un kil’ de suc de struguri slab acidulat. Evident n-a funcționat, am rămas la fel de nesatisfăcut și cu gustul fad al lichidului contrafăcut.
Dacă ai chef de niște sonorități autentice și proaspete, gata de „turnat” în urechi, încearcă plalylist-ul de mai jos:
La piata Obor gasesti must stors proaspat.Ti-l recomand pe cel din struguri Hamburg. E o taraba langa hala noua,aproape de dugheana cu mici 😀 Stiu ca cei din urma nu te tenteaza 🙂