La începutul săptămânii am lansat cea de-a noua temă a noului sezon Vocea Ascultătorului (sezonul 4), un demers Radio Guerrilla pentru a face auzită și citită vocea voastră: Dă-ne un motiv personal de sărbătoare pe care crezi că ar trebui să o avem cu toții în calendar. Adică o zi specială pentru tine și motivul pentru care ar trebui să o sărbătorim cu toții.
Concursul se încheie duminică, 16 decembrie, ora 14:00. Cel mai bun text va fi premiat cu un kil de cărți oferite de Editura Humanitas și cu un loc de cinste în homepage-ul guerrillaradio.ro. Câștigătorul va fi anunțat în emisiunea Guerrilla de Dimineață de luni, 17 decembrie. Dacă nu câștigi kilul de cărți, ai șanse să câștigi pentru textul tău un loc pe site-ul guerrillaradio.ro, alături de felicitările noastre.
Textul de mai jos este unul din textele finaliste.
***
Trecut-Prezent-Viitor. Axa timpului. O chestiune aparent banală. Cine face trecerea? Cine este cratima?
De unde vine pasiunea pentru scris a poeților? Cine este Aceea care a rănit sufletul unui scriitor și a devenit, în felul acesta, Muza?
Sunt oameni de care uităm, câteodată, însă vine o zi când ești întrebat ce te-a determinat să alegi profesia pe care o ai și îți amintești de primul om care te-a învățat să dăruiești. Sau de momentul în care ai înțeles care e sensul tău în viață.
Cei mai mulți ne amintim fie de profesorul de istorie care își iubea atât de mult țara, încât, datorită lui, ai devenit naționalist. Sau de profesoara de engleză care te-a forțat să îți depășești limitele și să înveți să vorbești liber, într-o limbă străină, la numai 10 ani jumătate.
Cine e sursa pasiunii tale pentru pictură? Pentru muzică sau pentru gătit? Îți amintești persoana care te-a încurajat că ai talent?
În cele mai neașteptate locuri sau moduri, întâlnim acel Cineva care face diferența, care schimbă totul, care trasează axa timpului, practic. Înainte de acel moment a fost trecutul, iar după acel moment urmează viitorul.
Când privim înăuntrul nostru (unde ne uităm atât de rar!), îi găsim pe acești Oameni. Oameni care ne-au schimbat Viața. Ei ar merita o zi în calendar, din cele 365, ca să îi permitem inimii să bată încă o dată pentru Cel/Cea care ne-a învățat iubirea, pentru a păstra un moment de reculegere celor care ne-au devenit îngeri păzitori, pentru a ne îndrepta gândul, chiar și numai pentru o secundă, către cei care, fără să vrea și fără să știe, au schimbat totul în noi.
Pentru puterea lor asupra noastră, susțin sărbătorirea Zilei Internaționale a Oamenilor care ne-au schimbat Viața.
Să fie măcar o dată la 4 ani!
Într-o zi de 29…