Poți fi un antreprenor care schimbă industria în care activează și atunci când promovezi modalități ecologice de a face business, cu riscul de a avea un profit mai mic. Vasile Juncănariu a făcut acest lucru în industria florilor și este #GAMECHANGER în săptămâna a 14-a a campaniei realizate de Radio Guerrilla alături de Telekom Romania.
#GAMECHANGERS este un demers Radio Guerrilla și Telekom Romania prin care promovăm curajul de a schimba lucrurile în mediul de business și pe acei antreprenori care vor să schimbe lucrurile în domeniul lor. Căutăm antreprenorii care și-au asumat riscul de a fi primii într-o anumită zonă de business şi au ales să facă lucrurile cu adevărat diferit.
Vasile Juncănariu este co-fondatorul Gioia Flowers, o afacere care reușește să schimbe modul în care sunt realizate aranjamentele florale. Vasile este un #GAMECHANGER pentru că a lansat un model de business nou în industrie – abonamentul pentru achiziţionarea florilor – , protejând în acelaşi timp mediul înconjurător prin aranjamentele florale ecologice pe care le creează.
#GAMECHANGER 14 – Aranjamente florale sustenabile
Vasile Juncănariu a fondat Gioia Flowers pe o piață foarte aglomerată. Să te diferențiezi într-o industrie unde ai numeroși competitori este foarte dificil, dar Vasile a vrut să facă lucrurile de la început diferite.
Ca un adevărat #GAMECHANGER, a introdus în România conceptul de aranjamente florale ecologice care nu folosesc buretele floral. Nu mică ne-a fost mirarea să aflăm că un obiect care este folosit pe scară largă în industrie este poluant și periculos pentru mediu.Acel compus plastic verde care absoarbe apa arată ca și cum ar fi natural, dar este realizat dintr-un plastic care nu este biodegradabil.
“Buretele floral conține formaldehidă. Lumea nu știe lucrul acesta“, a spus Vasile la Guerrilla de Dimineață cu Dobro, Gilda și Matei.
De asemenea, el a povestit că a introdus un nou model de business; abonamentul pentru achiziţionarea florilor. “Pentru doamnele care-și doresc flori la birou în fiecare săptămână sau cei care vor flori acasă în weekend, am conceput pachete de abonament. Designul e făcut de noi în fiecare săptămână. Primești flori noi săptămânal și o vază diferită o dată la 4 luni. Am fost primii care am făcut asta“, explică Vasile, co-fondator la Gioia Flowers.
Spațiul pentru creativi din București
Săptămâna a 14-a din campania #GAMECHANGERS, realizată de Radio Guerrilla și Telekom Romania a fost una care a adunat poveşti de afaceri foarte bune, foarte greu de diferențiat.
Florin Cobuz a vorbit la Guerrilla de Dimineață despre un Avanpost Radio Guerrilla, adică NOD Makerspace, primul spațiu pentru makeri (oameni care produc obiecte manual) din România, acolo unde tot felul de antreprenori și oameni la început de drum plătesc un abonament și au un birou, dar pot folosi sculele și echipamentele pentru a crea diferite obiecte. Acolo au fost confecționate obiecte precum ochelari din materiale speciale şi obiecte realizate la imprimanta 3D.
Agregatorul de training-uri
Mirela a fost prima în România care a decis să pună la un loc toate training-urile disponibile pentru diverse domenii. Astfel, ea aduce kit-uri de training care pot fi folosite de cei care îşi doresc să facă un training sau de către academii specializate.
Afacerea ei se numește resursedetraining.ro și conține peste 3.000 de training-uri, jocuri de business şi kituri pentru dezvoltarea competențelor. Mirela este singura din România care face acest lucru.
Aplicaţia care te ajută să îţi găseşti parteneri de activităţi sociale
Nici startup-urile din tehnologie nu au fost ignorate în această săptămână a campaniei #GAMECHANGERS. Andrei a sunat pentru a vorbi despre aplicația de mobil Jumppi, care ajută studenții și nu numai să găsească lucruri de făcut în oraș şi parteneri de activităţi sociale.
“Să ne imaginăm că e o zi de lucru și ai vrea să faci ceva seara , la final de program. Să zicem că ai vrea să te apuci de alergat, dar niciunul dintre prietenii tăi nu este disponibil. Intri pe aplicația asta și postezi că vrei să mergi la alergat și alții pot să participe la această activitate“, a povestit Andrei.
Aplicația e disponibilă pe Android și iOS și a fost lansată de curând, odată cu începerea noului an universitar.
Killer-ul de insecte și bacterii
Cât de mult poți să schimbi lucrurile în dezinsecție? Ai zice că nu prea mult, dar Cătălin a propus la Guerrilla de Dimineață o variantă foarte interesantă și complexă din punct de vedere al compoziţiei chimice. Pe kox.ro el vinde un nebulizator, adică un aparat care poate fi folosit de specialiști pentru dezinsecție și dezinfecție bazat pe nanotehnologie.
Cu ajutorul peroxidului și argintului coloidal, kox.ro realizează o nanocombustie care elimină virușii și fungii, efectul de dezinsecție păstrându-se 45 de zile. Avantajul este că substanța este mult mai eficientă și în privința timpilor de așteptare. Practic, încăperile pot fi repopulate în 30 de minute, iar produsul este folosit inclusiv în grădinițe.
Mobilierul reciclabil, uşor de transportat şi mutat
Nicolae Baciu a fost ultimul care a dorit să fie #GAMECHANGER în săptămâna a 14-a a campaniei și a povestit despre business-ul său numit foldo.ro, care produce mobilier din carton ecologic, reciclabil și sustenabil.
Afacerea a început acum 4 ani și jumătate. Nicolae creează mobilier care poate fi ușor de mutat, de asamblat și care este foarte rezistent pentru o perioadă de timp. În momentul de față, foldo.ro are în portofoliu canapele, fotolii de carton sau chiar biblioteci. E un business care poate fi foarte atrăgător pentru cei care se mută des sau pentru studenții care vor să mobileze rapid și ieftin o garsonieră.
—
Ascultă Guerrilla de Dimineață pentru a intra în direct cu Dobro, Gilda și Matei, iar povestea ta poate ajunge în cartea #GAMECHANGERS în business-ul românesc, care va include cele mai interesante povești ale antreprenorilor care schimbă lucrurile. Tot ce trebuie să faci este să suni și să ne convingi că ai o afacere unică în domeniul tău și ca ești #GAMECHANGER în business.
În cazul în care nu ai reușit să prinzi linia de intrare în direct, ne poți trimite povestea ta pe gamechangers@guerrillaradio.ro.