Micul Picnic ShortsUP: ediția de la balcon, piscină, din parc sau de pe canapea

Marele Picnic este ediția de vară ShortsUP, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte cinematografice independente din România. Evenimentul și-a făcut o tradiție din a strânge, vară de vară, iubitori ai cinema-ului și ai artelor conexe filmului. Anul acesta Marele Picnic devine Micul Picnic – o ediție mai mică, online, pentru toate categoriile și genurile de public.

Anul acesta, scurtmetrajele ShortsUP fac o pauză de la ecranul imens de la Domeniul Mogoșoaia și se mută în parc, la piscină, pe balcon, în pădure, pe canapea sau în fața blocului. Sâmbătă, 25 iulie, de la ora 21:30, iubitorii de filme scurte au ocazia să își organizeze propriile picnicuri sub umbrela Micul Picnic ShortsUP. Nu ai nevoie decât de selecția ShortsUP de scurtmetraje, găzduită de platforma TIFF Unlimited, și prieteni alături, pe o pătură de picnic.

Cum te pregătești de Micul Picnic ShortsUP?

Dacă te-ai hotărât să organizezi propriul tău picnic în natură, nu uita de pătură, gustări și dezinfectant. Dacă vei merge într-un parc public, cel mai bine ia cu tine și masca și păstrează distanța față de celelalte grupuri. În plus, un mic picnic se organizează cel mai bine în grup mic, de maxim patru persoane. Organizezi o proiecție în curte? Dacă ai și proiector nu îți mai trebuie decât să te relaxezi și cum se lasă întunericul, de la 21:30, să pornești streaming-ul pe TIFF Unlimited. Iar dacă te simți ce mai bine în propriul cuib, așază-te confortabil pe canapea și fă parte din Micul Picnic. Dacă ești din Cluj, Iași sau Craiova poți alege să participi la o proiecție în aer liber – atâta timp cât respecți regulile impuse de organizatori, ca toată lumea să fie în siguranță.

Ce filme vedem?

Acum știi” (Rogelio, Spania, 2020). De la unul dintre regizorii casei de producție CANADA, care a realizat videoclipuri pentru ROSALIA și Dua Lipa, vine un home movie despre viața în carantina strictă de peste 50 de zile impusă în Barcelona și ce se poate întâmpla dacă închizi în casă mai mulți adulți imaturi. FOMO is over.

Jucării” (Bridget Moloney, SUA, 2020). Portretul plin de umor și empatie al unei tinere mame (Claire Coffee) aflată în pragul unei căderi nervoase. Anxietatea ei domestică se manifestă într-un mod neașteptat și extrem de satisfăcător totodată. Regizoarea și-a filmat propria casă și propriul copil și oricine a trăit într-o casă plină de piese Lego se va identifica extrem de bine cu scurtmetrajul ei.

Se întâmplă” (Michaela Mihályi, David Stumpf, Cehia, Slovacia, Franța, 2019). Un apartament împărțit de locatari individualiști. Un îngrijitor epuizat și soția sa frustrată, și o căprioară văduvă care își îneacă lacrimile în alcool. Animația este o adaptare liberă a unei povești biblice transformată într-o poveste contemporană plină de ironie despre mersul lucrurilor în lume.

Peștele” (Thessa Meijer, Olanda, 2019). O tragicomedie despre ambiție, perfecțiune și acceptare de sine care spune povestea unei creaturi a mării ambițioase care își urmează visul de a se alătura oamenilor. Dar chiar și odată ce se transformă într-o tânără fată, Mitsumi nu este mulțumită. Pe pământ, capătă noi ambiții, să devină cea mai frumoasă, să își asigure o carieră de succes, să fie o iubită ideală. Va mai reuși ea oare să se bucure doar de călătoria în sine?

Cântec pentru minte” (Vier Nev, Portugalia, 2019). Cu câteva clipe înainte de a naște, o mamă vede cât de similare vor fi viața ei și a copilului. Un poem vizual hipnotic în care fiecare cadru spune simultan două povești.

Solar” (Réka Bucsi, Danemarca, 2018). O odisee spațială experimentală, cu tonuri apocaliptice, care te va ajuta să meditezi liber la nemărginirea cosmosului primitor și, în același timp, înfricoșător. (Berlinale Shorts Competition, SXSW Film Festival)

Fauve” (Jeremy Comte, Canada, 2018). Nimic nu pare să destabilizeze o zi obișnuită de vacanță pentru Tyler și Benjamin, doi prieteni care își petrec zilele de vară la marginea pădurii sau în trenuri abandonate, întrecându-se în năzbâtii și inventând teste de curaj. Până când cei doi dau peste o mină de suprafață unde totul pare să le zică că nu ar trebui să se afle acolo și într-o clipă joacă inocentă devine o misiune de salvare. (Nominalizat la Premiile Oscar pentru Best Short Live Action Short, Sundance Special Jury Award)

Pentru totdeauna” (Kristian Håskjold, Danemarca, 2017). După câțiva ani de relație, William și Cecilie se despart. În noaptea despărțirii, se hotărăsc să ia împreuna MDMA, ceea ce rezultă într-un rollercoaster emoțional pe perioada weekendului în care cei doi sunt izolați în apartament.

Selecția de filme este adresată adulților peste 18 ani.

Cum poți participa la Micul Picnic

Micul Picnic poate fi vizionat online pe platforma TIFF Unlimited – biletul costă 15 lei (3$+TVA) și permite accesul la streaming online pe orice tip de ecran: telefon mobil, laptop sau smart TV. Astfel, spectatorii pot duce ecranul de proiecție în parc, la piscină, pe balcon, în pădure, pe canapea sau în fața blocului.

De asemenea, vor avea loc proiecții gratuite, în aer liber, astfel:

Cluj-NapocaFORM Cafe, Che Guevara, Napoca 15,

CraiovaAlt 12, Toska și

Iași Cinema Bistro, Acaju.

*****

Biletele la vânzare aici.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine