Ești ceea ce mănânci, dar mai ales ceea ce gătești cu plăcere.
Împreună cu GRUNDIG, facem de-o carte de bucate chiar aici, pe site-ul Radio Guerrilla. Așa că așteptăm rețeta ta preferată de gătit la cuptor, cu tot cu o fotografie care sa ne facă poftă, la adresa statmajor@guerrillaradio.ro și poți câștiga un super-cuptor încorporabil multifuncțional cu tehnologia HotAero Pro de la Grundig, premiat laIF Awards in 2021 pentru design.
Da, vrem să ne spuneți și cum faceți această reteță, care sunt pașii, dar mai ales vrem să aflăm povestea din spatele rețetei. De ce e ea preferata voastră, ce vă leagă de ea? Cum e procesul de preparare, ce dificultăți întâmpinați, cine vă este sous-chef în bucătărie?
Publicăm toate rețetele primite și, pe 4 noiembrie, adică vinerea viitoare, alegem câștigătorul. Cea mai frumoasă și inspirațională rețetă și poveste îi aduce autorului un cuptor încorporabil multifuncțional GRUNDIG cu tehnologia HotAeroPro, în valoare de peste 1000 de Eur.
Monica ne-a trimis o rețetă de bundt cake cu dovleac. Ce e aia bundt cake? E ceva dulce și bun și delicios și…
***
Am multe rețete preferate la cuptor, dar am să spun doar despre ultima descoperită, ca să nu mă chinui să aleg 🙂
Îmi place orice cu dovleac, mai ales simplu, dar rețeta asta am descoperit-o la Alina Butnar (mama_gateste pe Instagram).
Iubesc toamna, pentru că vine după vară, de care nu mă bucur prea mult și e înainte de iarna, anotimpul meu preferat. Iar când spui toamnă in bucatarie, eu cel puțin, spun dovleac și încerc aproape orice rețetă 😅 Și îmi aduce aminte de bunica 😊
Bundt cake cu dovleac copt
300gr dovleac copt
2 ouă
150ml ulei
270gr faină
1/2 linguriță praf de copt
1 linguriță amestec condimente pentru turtă dulce
Mix de fructe uscate
Și cum se face + propriul input 😬
Dovleacul copt (eu l-am făcut la abur, că nu e așa uscat) cu ouăle și uleiul se amestecă bine cu un tel. Se adaugă jumătate din cantitatea de făină, praful de copt, condimentele (eu am pus doar ghimbir și scorțișoară, asta am avut, plus niște zahăr vanilat și puțină esență de portocale). Când s-au încorporat, se adaugă și restul de făină și fructele uscate (vreo 150gr am avut eu – merișoare, stafide și goji și le-am lăsat puțin la înmuiat în apă fierbinte înainte). Se coace timp de 40 de minute la 180 grade.
Inițial, eu l-am facut pentru fetița mea, dar mai bine de jumătate îl mănânc eu, mai ales când e încă puțin cald. E musai de încercat, chiar dacă nu-ți place dovleacul!!