Ești ceea ce mănânci, dar mai ales ceea ce gătești cu plăcere.
Împreună cu GRUNDIG, facem de-o carte de bucate chiar aici, pe site-ul Radio Guerrilla. Așa că așteptăm rețeta ta preferată de gătit la cuptor, cu tot cu o fotografie care sa ne facă poftă, la adresa statmajor@guerrillaradio.ro și poți câștiga un super-cuptor încorporabil multifuncțional cu tehnologia HotAero Pro de la Grundig, premiat laIF Awards in 2021 pentru design.
Da, vrem să ne spuneți și cum faceți această reteță, care sunt pașii, dar mai ales vrem să aflăm povestea din spatele rețetei. De ce e ea preferata voastră, ce vă leagă de ea? Cum e procesul de preparare, ce dificultăți întâmpinați, cine vă este sous-chef în bucătărie?
Publicăm toate rețetele primite și, pe 4 noiembrie, adică vinerea viitoare, alegem câștigătorul. Cea mai frumoasă și inspirațională rețetă și poveste îi aduce autorului un cuptor încorporabil multifuncțional GRUNDIG cu tehnologia HotAeroPro, în valoare de peste 1000 de Eur.
Altă zi, alt crumble, de data asta de la Natalia, și cu pere 🙂
***
Eu îl fac de 2-3 ori pe an, este cea mai simplă și versatilă rețetă de ceva dulce, ever.
Rețeta asta are o poveste foarte amuzantă în ceea ce mă privește. Sora mea (care nu prea gătește, în general), ea face crumbe cu prune cam de 7-8 ori pe an și de fiecare dată, înainte de a se apuca, mă sună să-mi ceară rețeta. Întotdeauna ea zice că trebuie “să punem la punct un pic rețeta”, asta însemnând să o adaptaă la ingredientele pe care ea le are pe-acasă. Așa a ajuns crumble-ul cu prune să fie făcut cu mere sau cu pere, afine și alte fructe de pădure sau banane și citrice, chiar și cu brânză de vaci în loc de fructe 🤣. Aaaaa și în loc de fulgii de ovăz, a fost făcută și cu făină amestecată cu fulgi de cocos și unt, sau în loc de unt, margarină, sau cu pesmet amestecat cu unt. Altădata l-a facut cu muesli 😜
Așa că eu cred că nu prea ai cum să strici un crumble cu orice.
Al meu e clasic, de data asta 🙂
12 prune + 2 pere, se feliază și se amestecă cu 2 linguri de zahăr și o linguriță de scorțișoară. Se dau la cuptor 10 min la 180 grade C.
Între timp, pregătim fulgii de ovăz 150 g + o lingură de făină + 2 linguri de zahăr + 100 gr unt gras, rece, tăiat bucățele. Se frământă cu degetele până se obține crumble-ul.
Scoatem de la cuptor fructele și presărăm peste ele crumble-ul. Dăm înapoi la cuptor încă 30 min la 180 gr C.
Poftă mare!