Băieții de la Subcarpați s-au înrolat în armata ASAP și au dat sfoară-n țară despre petiția ASAP.
Totul a pornit de la o problemă națională: școlile din România nu au un sistem de colectare selectivă a plasticului. Și dacă educația nu ajunge în primul rând la cei mai mici camarazi, atunci cum să se mai schimbe ceva?
România se află pe locul 26 din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește rata colectării și reciclării deșeurilor municipale.
24.000 de semnături mai târziu, ARMATA ASAP DEMAREAZĂ PRIMUL PROIECT DE COLECTARE SELECTIVĂ ÎN ȘCOLILE DIN SECTORUL 6 AL CAPITALEI.
”Platforma ASAP este locul de întâlnire al tuturor adolescenților din România care înțeleg, poate mai bine decât mulți dintre adulți, importanța și, mai ales, urgența atunci când vine vorba de a ne implica pentru rezolvarea problemelor legate de mediu. Astfel, cei 5000 de ambasadori care au venit alături de noi din iunie până acum ne cer un lucru foarte simplu – să poată să aplice tot ce au învățat despre deșeuri în școlile lor. În numele lor, am lansat în luna noiembrie o petiție prin care solicităm autorităților să pună legea în aplicare și să transforme toate școlile din România în locuri funcționale pentru colectarea selectivă a deșeurilor în vederea reciclării. Astăzi, după peste 18.000 de semnături strânse și discuții instituționale extrem de fructuoase, ne bucurăm să putem anunța primul pas – un proiect pilot pe care îl demarăm alături de partenerii de la Primăria Sectorului 6 și ISMB prin care ne propunem să punem la punct un model de succes pe care apoi să îl putem replica la nivel național, în parteneriat cu autoritățile locale și centrale relevante.”, a declarat Andrei Borțun, CEO The Institute, fondatorul programului ASAP.
ASAP și-a propus să extindă programul în toate reședințele de județ din România și în celelalte sectoare din București, urmând ca până în anul 2025, acesta să fie implementat și preluat la nivelul întregii țări.
Ne propunem 50.000 de semnături. De la oameni care cred în schimbare. În bine. Semnează petiția ASAP, aici.
Bineînțeles
Susțin initiativa