Prima săptămână a trecut. Repede.
Ne-am cunoscut. 15 echipe și 15 idei. Fiecare specială în felul ei, fiecare echipă extraordinar de mobilizată și entuziastă. Povestea fiecărei idei e în pagina ei proprie. Nu o să vi le descriu, vă las să le descoperiți, aici.
Ce vreau eu, însă, să spun acum?
Da. Trăim încorsetați de reguli, tot mai multe reguli. În fiecare zi o nouă constrângere e “inventată” pentru a ne ușura viața. Toate noile reguli sunt prezentate în așa fel încât să înțelegem că sunt pentru binele nostru.
Guerrilla Camp nu are multe reguli. Are câteva, clare, pentru ca oamenii aflați aici să poată conviețui armonios.
Camp-ul e deschis de la 7:00 – 22:00 de luni până vineri. Am primit cereri și pentru sâmbătă și pentru duminică. Bun, dacă oamenii ăștia vor să vină, să nu îi oprim. Va fi și sâmbătă și duminică.
Trebuie să participe la toate activitățile pe care le organizăm pentru ei. Întâlniri. Training-uri. Nu le-aș spune cursuri. Întâlnirile și trainig-urile sunt discuții libere cu profesioniști. Sunt gândite în așa fel încât învățarea sa fie bazată pe schimbul de informații, idei și experiențe. Simplu.
Trebuie să fie prezenți la sesiunile de coaching. Sunt individuale. E momentul lor iar Sorel e un antrenor pe cinste. A făcut și a cerut performanță mereu.
Astea sunt regulile de bază. Prezență atunci când o cerem și performanță. Și nu le cerem pentru noi, ci pentru ei. Se antrenează pentru drumul antreprenoriatului.
E mult? Nu cred. Și mi-am dat seama că avem de-a face cu oameni întreprinzători. S-au organizat singuri. Au construit instant un spațiu comun ( online, normal ) unde au calendarul întâlnirilor, cursurilor, sesiunilor de coaching, materialele comune, planificarea accesului la mașină, biciclete. Tot ce împart și împărtășesc e acolo. Foarte clar și accesibil tuturor, de oriunde. Cip, Ovidiu, Elena, Oana au fost între inițiatori. Cei care au aplicații și le-au oferit spre utilizare colegilor din Camp.
S-au cunoscut. Au devenit amici. A durat o săptămână. Și-au organizat o petrecere de bun venit. Mi-a plăcut. Au invitat și oamenii din radio. Ne-am dori, ca în timp, să devină o echipă. Puternică. Echipa Guerrilla Camp. Echipa care a reușit, ea și fiecare dintre ei în parte.
Timpul ne va arăta dacă ce scriu astăzi se va fi întâmplat.
Hai să privim lucrurile altfel. Mai putin încruntat. Încruntarea nu conduce pe nimeni spre performanță. Poate doar spre un număr crescut de riduri. Antreprenoriatul e greu, e asumare, e renunțare la un anumit tip de confort. Intrarea în Camp e momentul în care fiecare a ales să devină “managerul” propriului timp. Pentru început.
Restul… va veni în timp.
Erich Chirea