Propunere de auto-depășire

Sunt câteva zile de când tot mă gândesc să scriu de ce fac ceea ce fac în ceea ce privește un proiect care e tare aproape de inima mea: 100K Walk. Trebuie să scriu pentru că cine se ocupă de zona de social media mi-a zis că Our Story trebuie scrisă de cineva care cu sufletul a venit în povestea asta și fiind vorba de o mișcare care se dezvoltă de la inimă la inimă trebuie să avem o abordare profesionistă, filtrată prin suflet. Așa că iată-mă forțat să explic care e faza cu 100K Walk. O să v-o spun și aici ca să vă mobilizez, poate, să treceți la fapte mai repede decât v-ați propus.

“În urmă cu 20 de ani un grup de români părăsea fraudulos România pentru a-și face un viitor mai bun. Călătoria lor a avut și o componentă de mers pe jos trei nopți, de la Bratislava la Viena. În grupul de 52 de oameni se afla și un tânăr de 19 ani care avea să fie marcat de cele 3 nopți de toamnă petrecute sub cerul liber. Iar acea călătorie avea să-l urmărească mereu.

Douăzeci de ani mai târziu, din dorința de a repeta experiența unei călătorii pe o distanță lungă care să reamintească acele emoții și senzații de la sfârșitul lui 1999, acel tânăr de care vă spuneam mai sus și-a propus să parcurgă 100 de kilometri pe jos, în 2 zile. Nu știa când, cum, cu cine, unde, de ce sau cât de greu va fi. Avea să afle pe parcursul anului 2019 răspunsul la toate aceste întrebări.

Motivația de a face această călătorie cu un scop avea să dea sens pașilor făcuți. Parcurgerea celor 100 de kilometri, pe jos, în două zile reprezintă o motivație și o provocare puternice, dar nu și suficiente. Așa a apărut ideea de a face fundraising în timpul acestui eveniment pentru a-i putea ajuta pe cei de lângă noi care au nevoie de mai multe șanse pentru o viață normală. Până la urmă este absolut firesc, dacă nu cumva obligatoriu, să întorci în comunitate din energia cu care te alimentezi pentru a deveni cel care ești.

Într-una din lunile de vară ale lui 2019, Andrei Gligor, auzind de această idee de la Memo a spus instantaneu că vrea să fie parte din ea pentru că simte cât de important e să poți inspira oamenii să facă asta. La fel s-a întâmplat și în cazul lui Daniel Osmanovici care a anunțat încă de la început că vrea să îl implice în această poveste și pe bunul său prieten George Baltă, care în urma unui accident în timpul unui meci de rugby a rămas într-un scaun rulant. Iar în urma unei discuții la începutul lunii noiembrie cei patru au decis ca prima ediție de 100K Walk să se desfășoare pe 16 și 17 noiembrie 2019. Pașii lor aveau să fie dedicați orelor de terapie pentru copiii de la Autism Voice.

În cele două săptămâni cât au avut la dispoziție pentru a pregăti evenimentul s-au bucurat de implicarea directă a reprezentanților Autism Voice, Beatrice Ionescu, Adelina Anghele și Violeta Macsinoiu, care au fost entuziasmate de felul în care cei 4 și-au găsit motivația și s-au mobilizat, ocazie cu care au fost și ele “infestate” de “virusul” 100K Walk. Pentru că toți cei care au fost atinși de această poveste s-au văzut martori ai propriilor transformări.

Între timp 100K Walk avea și 2 ambasadori: Ion Boncea și Marius Furceanu. Lor li s-au alăturat și cei peste 400 de membri din clubul de Strava 100K Walk ai căror păși făcuți în cele două zile aveau să conteze ca formă de implicare în conștientizarea problemelor celor din jur. Da, e obligatoriu să te înscrii în acest grup de Strava pentru că doar așa știm unii de alții.

Povestea e clară: trebuie să parcurgi 100 de kilometri în mers sau alergare de sâmbătă dimineață ora 07:00 până duminică seară la ora 20:00. Ai la dispoziție 37 de ore pentru a te lupta cu tine să poți ajunge să acoperi acestă distanță. Oriunde în lume te afli în momentul parcurgerii celor 100 de kilometri. Pentru că asta face ca 100K Walk să fie accesibil oricui, nu trebuie să fii într-un loc anume sau pe un anumit traseu pentru parcurgerea distanței. Și astfel, deși mergem separat, pașii ne duc în aceeași direcție.

Toți pașii făcuți în 2019 și-au găsit sensul în vocea pe care urmau să o capete în urma orelor de terapie copiii de la Autism Voice.

Povestea primei ediții de 100K Walk în scris, audio și video poate fi urmarită aici:

100K Walk 2019 – SOLVITUR AMBULANDO

Poveștile edițiilor următoare de 100K Walk le putem scrie împreună. Pentru că împreună avem mai multă putere. Iar mai multă forță poate aduce mai multă bucurie. Mai multă normalitate. 100K Walk – Solvitur Ambulando – It is solved by walking (Se rezolvă prin mers)

Alte detalii despre evenimentul 100K Walk 2020 veți putea găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Stați pe-aproape. Poate facem împreună călătoria asta. Vă pot spune doar ca cel mai probabil anul acesta evenimentul va fi în luna iunie. Revin cu amănunte.

1 comentariu
    Violeta Macsinoiu

    Am trait 100K Walk 2019 cu emotie, implicare, surprindere.
    Multumesc Memo pentru cuvintele frumoase.
    100K Walk sa aiba un drum lung, iar tu sa scrii povestea de fiecare data.
    Astept 100K Walk 2020!

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine