La începutul săptămânii am lansat ultima temă a celui de-al doilea sezon Vocea Ascultătorului, un demers Radio Guerrilla pentru a face auzită și citită vocea voastră: Propune o temă pentru concursul Vocea Ascultătorului. Despre ce ai vrea să scrie toți cei care participă la concurs? Justifică-ți propunerea. Pentru a intra cum se cade în noul sezon, am mărit miza. Alături de premiul deja consacrat, cea mai bună temă propusă va reprezenta prima provocare al celui de-al treilea sezon.
Concursul se încheie dumincă, 15 iulie, ora 14:00. Cel mai bun text va fi premiat cu un kil de cărți oferite de Editura Humanitas și cu un loc de cinste în homepage-ul guerrillaradio.ro. Câștigătorul va fi anunțat în emisiunea Guerrilla de Dimineață de luni, 16 iulie. Dacă nu câștigi kilul de cărți, ai șanse să câștigi pentru textul tău un loc pe site-ul guerrillaradio.ro, alături de felicitările noastre.
Sebi Răducu ne-a trimis unul din textele finaliste.
***
Viața este sursa tuturor vrutelor și nevrutelor ființelor umane. Poate crea, poate distruge. Poate inspira, poate expira. Este un ciclu nesfârșit de tipare care se reinventează, uneori cu același rezultat cameleonic. Dar mereu există două întrebări care pot fi mereu interpretate diferit în funcție de cultura celui care le pune: Este o alegere sau o datorie?!
De unde această curiozitate? E simplu. Trăiești suficient de mult ca să îți dai seama că în jurul tău se întâmplă foarte multe lucruri în afara controlului sau a universului tău de așteptări. În consecință, te adaptezi și totuși rămâi cu niște dileme care devin apendici adânci pentru gânduri foarte, foarte complicate.
La diferite intervale de timp, în diferite conjuncturi, apar situații în care te întrebi. De ce sau pentru ce? Încerci să găsești vinovați și încerci după aceea să te pui în situații suprarealiste, absurde, pline de hazard, ca să găsești o logică destul de confortabilă. De aici, o serie de povești și de snoave extrem de amuzante și pline de pilde.
Ciorba este destul de bogată pentru a extrage o mulțime de esențe, chiar dacă ar putea provoca anumite dureri destul de apăsătoare la pancreasul minții, dar în general, meditația absurdă acolo duce. Sau fascinația de dragului exercițiului. Și totuși, rămâne valabilă întrebarea: Este o alegere sau o datorie?!