Și mai mult gourmet

Ultimul show la care am participat a fost organizat de Smart Drinks, ca de obicei, la Linea, Closer to the moon. E un altfel de expoziție de vinuri, orientată către horeca (de aceea și atmosfera mult mai relaxată, chiar mai rarefiată), cu o structură complet diferită de târgurile obișnuite: la standuri puteai degusta spumante și șampanii foarte bune dar totul se completa superb într-unul dintre multiplele masterclass-uri unde se spun povesti faine și se degusta etichetele de top ale diverselor crame (un fel de WSET în miniatură 🙂 )

Am apreciat maxim selecția de ginuri (din Japonia si Venezuela), precum și whisky-urile japoneze.

În premieră în România, Vasilis, importatorul vinurilor grecești a organizat un garage sale, în care etichete mai vechi sau stocuri rămase nevândute din etichete care nu se mai importă în mod curent au fost scoase la vânzare la prețuri foarte bune, astfel că m-am bucurat să cumpăr vinuri albe din Santorini, maturate ani buni la sticlă, un soi exotic, Mavrotragano, niciodată la vânzare în România, de la o cramă renumită din Santorini, Hatzidakis (nedisponibilă încă pe piața noastră, dar atât de vizitată de românii pasionați de vin), câteva exemplare de Xinomavro învechite la sticlă, pentru care am avut privilegiul de a alege vinurile din anii cei mai buni, ajutat de Horia Hasnas, căpitanul echipei României de degustări în orb, expert pe zona vinurilor grecești. Și nu în ultimul rând, mi-am făcut o bucurie cu un vin de pe lângă muntele Athos pe care îl încercasem în urmă cu vreo doi ani la o degustare și care dispăruse din oferta curentă pentru că era atât de exotic, încât nimeni nu-l cumpăra; l-am apreciat maxim și abia aștept să îl asortez cu  niște sardine pe plită.

Continuăm să asociem mâncare și vin și acasă și în deplasare, atât cât ne permite timpul și buzunarul (dacă nu, covrigi cu artesana, niciodată shaorma sau donald cu suc).

Trei dimineți recente cu mult soare și covor galben de frunze în curte le-am făcut și mai frumoase cu aceste variante de mic dejun (s-au folosit vinete coapte cu rodii, humus de naut colorat cu sfeclă roșie, pastă de ricotta cu avocado, brânză made in Austria de la prăvălie și întotdeauna pâine de la Grain Trip).

Cina (într-una din alea doua seri când nu sunt la bar) poate fi așa, cu câteva spread-uri de leguminoase, niște salata și un foie gras pe un pat de pere caramelizate; mariaj cu un vin de desert de la Daniel’s Wine, o cramă interesantă din Vrancea. Deși e la modă curentul anticlasicism, vă asigur ca în cazul ăsta nu trebuie să experimentați cu vin roșu sau bere craft, un Tokaj botritizat (5 puttonyos) sau un vin bun de desert romanesc rămân asocierea cea mai bună.

Prin Corbeni 32 se întâmplă emoții reale, palpabile, pe care nu are rost sa le descriu în amănunte, că nu sunt Sadoveanu, ci va invit să le trăiți pe propria piele. Wine barul e o invenție fără de care lumea ar fi (mult) mai săracă. Aseara am avut live cooking cu chef Florin Trișcă ce ne-a gătit Tbone și berbecuț pe un grătar state of the art  ce cântărea aprox. 180 kg, săptămâna viitoare e sold out la verticala lui Vasilis de Xinomavro, în care vom avea șansa unică de a descoperi daca un vin de 10 euro poate supraviețui după aproape 50 de ani (pentru  că vom deschide vinuri din 1987 si 1974!!).

Sâmbătă e open market, pentru că oferim celor ce ne trec pragul un pahar de vin și posibilitatea de a degusta produsele firmei Mangalitza Food Art din Sighișoara, obținute integral din porcul cu același nume; vă asigur că pasta de jumări pe felia de pâine prăjită e irezistibilă; vedem împreună dacă un pahar de vin roșu e mai potrivit decât o fetească albă de la Gramma.

Emil Popescu
Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine